ANKARA (ANKA) - Yargıtay binasının yan bölümünde yer alan otopark girişinde saat 09.40 sıralarında meydana gelen patlamaya neden olan bombanın sabah saat 06:26’da olay yerine bırakıldığı belirtildi. Elektronik düzenekle hazırlanan bombanın 1 kişi tarafından Yargıtay binasının önüne bırakıldığı öğrenildi.

Başbakanlık Merkez Binası'na 20 metre uzaklıkta olan Yargıtay Ana Binası’nın otopark girişinde sabah saat 09:40’da patlama oldu. Patlamada Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin şoförü Hüseyin Ahmet Kocaoğlu yaralandı. İlk müdahalenin Yargıtay doktoru tarafından yapıldığı Kocaoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu, patlama sırasında olay yerinden geçerken kolundan hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, bomba pet şişe içinde saat 06:26’da Yargıtay Binası’nın güvenlik duvarı ile kaldırımda bulunan elektrik trafosunun arasına bırakıldı. Bombayı güvenlik kameralarından bir kişinin bıraktığının tespit edildiği belirtildi. Bombanın elektronik düzenekle hazırlandığı kaydedilirken, zaman ayarıyla veya uzaktan kumandayla patlatılmış olduğu ifade edildi. Bombanın ne amaçla bırakıldığına ilişkin incelemeler ise devam ediyor.

-“PATLAYICI PET ŞİŞE İÇERİSİNE KONULMUŞ 150 GRAM HAFİF MADDE”-

Patlamanın ardından bölgeye Başbakanlık korumaları, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, olay yeri inceleme ekipleri geldi. Bomba imha uzmanı ekipleri, ikinci bomba olma ihtimaline karşı önlem aldı. Polis köpekleri ile aralamalar yapıldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da patlamanın olduğu yere gelerek incelemelerde bulundu ve patlamaya ilişkin bilgi aldı. Bölgede bulunan güvenlik kameralarının görüntüleri incelemeye alındı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yargıtay binası önündeki patlamayla ilgili, “Patlayıcı maddenin pet şişe içerisine konulmuş 150 gram hafif patlayıcı olduğu anlaşılıyor” dedi. Sabah saatlerinde Yargıtay binası önünde patlama meydana geldiğini belirten Yüksel, bir gazetecinin “Başbakanlık binası ve Yargıtay binalarının bulunduğu bir caddede böyle bir patlama nasıl olur?” şeklindeki sorusunu “Hepsini inceliyoruz. Arkadaşlarımız kamera incelemelerini yapıyor. Kısa süre içerisinde sizinle daha net bilgi paylaşılacaktır” sözleriyle yanıtladı. Polisin ilk incelemelerinin tamamlamasının ardından güvenlik koridoru oluşturulan Vekaletler Caddesi, yaya ve araç trafiğine açıldı.