Yargıtay Büyük Genel Kurulunca bugün yapılan seçim sonucunda Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdür Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı “Metastaz” adlı kitapta, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit hakkında dikkat çeken bir bölüm yer aldı.

140 bin yaşlı evde bakılıyor 140 bin yaşlı evde bakılıyor

“FETÖ’nün Kurtarıcısı Yargıtay’ın Başında” başlıklı bölümde, İsmail Rüştü Cirit’in 2008 yılında FETÖ lideri Fethullah Gülen için beraat kararına imza attığı ve Yargıtay’ın zirvesinde FETÖ kumpaslarına destek verdiğinden bahsedildi. FETÖ’nün kumpas dosyaları Yargıtay’a gelirken Cirit’in, FETÖ’cülerle görüşerek planlama yaptığı anlatıldı.

Metastaz adlı kitapta, Ergenekon kumpası hakimlerinden Hüsnü Çalmuk’un, 2015 yılında Cirit’i ziyaret ederek Ergenekon davasına ilişkin sunum yaptığı itirafının halen dava dosyasında yer aldığı da ifade edildi. Ayrıca, FETÖ’nün çatı davasında sanık olan, Bank Asya’nın da Zaman gazetesinin de sahiplerinden olan ve firar eden Ali Çelik’le Yargıtay Başkanı Cirit’in 93 telefon görüşmesinin olduğu belirtildi.

Odatv.com