Yargıtay'dan hasarlı araçlarla ilgili emsal niteliğinde bir karar çıktı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi çeşitli arızalar veren ve gizli ayıplı olduğu belirlenen aracın, ayıpsız misliyle değiştirilmesine hükmeden yerel mahkeme kararını onadı.

İstanbul'da yaşayan bir kişi, 2013 yılında 360 bin liraya satın aldığı otomobilin arıza yapması sonucu soluğu serviste aldı. Araç sahibi otomobilin çeşitli aksaklıklar çıkarttığını ve direksiyonun kilitlendiğini söyledi.

Aracın sorunlarının giderildiği bilgisi üzerine otomobili teslim alan sürücü aynı sorunları yeniden yaşamaya başladı. Bunun üzerine araçta beyin arızası olduğunu söyleyerek noter aracılığıyla değişimi ya da parasının iadesi için firmaya ihtar çekti.

Taleplerine cevap alamayan araç sahibi, söz konusu firmalar hakkında dava açtı. Satıcı ve ithalatçı firmalar savunmalarında araçta herhangi bir kusur bulunmadığını öne sürerek davanın reddini talep etti.

Yargılama sonucunda mahkeme arızanın imalat hatasından kaynaklı gizli ayıp niteliğinde olduğuna karar vererek aracın yenisiyle değiştirilmesine karar verdi.

Davanın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 11. Hukuk dairesi de yerel mahkemenin kararını onadı.

Konya toplu ulaşımda örnek şehir Konya toplu ulaşımda örnek şehir

https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/o-faizler-siliniyor-vergi-oranlari-dusuyor-iste-madde-madde-yeni-yasa?page=2