F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi futbolda kaos yarattı. “Kararın hukukla ilgisi olmadığını” söyleyen kulüp avukatı Burcuoğlu’nun F.Bahçe adına Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi. Futbolcularla görüşen F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, federasyona Bank Asya 1. Lig’de oynamak istediklerini bildireceklerini açıkladı. Bursaspor ise kendi durumunun yeniden incelenmesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yalnızca savcılık makamıyla görüşüp karar alınmasının akla ziyan bir durum olduğunu belirterek “Savcı suçlamayı yapan kişidir. Ortada bir mahkeme kararı yoktur. Yaşananların sorumlusu hükümet ve federasyondur” dedi. Maliye Bakanı Şimşek de “Sanki basın üzerinden gizli olması gereken bir hususta yargısız infaz süreci yaşandı“ dedi.

toprak: TÜRK FUTBOLU İÇİN YIKIM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türk futbolunda son dönemde yaşananlarla ilgili UEFA ve federasyonun sadece savcılık makamıyla görüşerek karar alması kadar akla ziyan bir durum olamaz. Kararı verecek mahkemedir ve ortada alınmış bir karar söz konusu değildir. Hiç kimse veya hiçbir kurum ceza almadan suçlu ilan edilemez. Verilen bu kararla bu soruşturmada yargılananlar mahkum edilmiştir. UEFA tarafından alınan bu karar, sadece Fenerbahçe için değil bütün Türk futbolu için büyük bir yıkım olacaktır. Dünya üzerinde futbolumuzun ve kurumlarımızın hiçbir itibarı kalmayacaktır. Ülkenin ve kurumlarının itibarını korumakla yükümlü hükümet ve federasyon küme düşmüştür. UEFAnın Fenerbahçe’ye ilişkin aldığı Şampiyonlar Liginden men kararının sorumlusu hükümet ve federasyondurdedi. NTVye konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bir anlamda sanki basın üzerinden gizli olması gereken bir hususta yargısız infaz süreci yaşandıdedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Olimpiyatlar öncesi soruşturmaların sonuçlandırılması lazım. F.Bahçeliyim, bununla da iftihar ederim dedi.

divan’dan kongre çağrısı

F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Sarı - Lacivertli ekibin yönetim kuruluna olağanüstü genel kurul tavsiyesinde bulunduklarını açıkladı. Günay, Yönetime gündemde tek madde olmak üzere kongre çağrısı yapmasını tavsiye ettik. Gündem maddesi ise son iki aydır yaşanan olayları genel kurulda bilgilendirmek ve bu olaylar karşısında kulübün tavrının ne olacağı şeklinde görüş ve güven almak olacak. Bu toplantıda seçim maddesi yok. Bu yönetim görevine devam edecek, mayıs ayına kadar arkadaşlarımız işbaşındadır. Nihat Özdemir sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktıdedi.

cumhuriyet spor