MANİSA

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin darbedilmesi olayının faili olduğu iddiasıyla tutuklandıktan 3 gün sonra serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen, yaptığı açıklamada, olayın ardından özellikle sosyal medyada yargısız infaza maruz kaldığını belirtti.

Yetişme tarzı ve ahlaki değerleri gereği kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduğunu anlatan Tanrıbilen, "Yargının kararı beklenmeden suçlu ilan edildiğim için çok üzgünüm. Umarım başkaları benim durumuma düşmez. 'Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur' evrensel hukuk ilkesi, maalesef bu tahkikat süresince tersine döndürüldü." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte ailesinin de mağdur olduğuna dikkati çeken Tanrıbilen, polisin mahkemeye sunduğu deliller sayesinde serbest bırakıldığını söyledi.

Tanrıbilen, "Ben sosyal medyada ben linç edilirken emniyet güçlerimiz uyumadan, dinlenmeden, çalışmalara devam ettiler ve suçsuzluğumu ispatladılar. Bundan dolayı polisimize minnettarım." diye konuştu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 7 Aralık'ta parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli, darbedildiğini söyleyerek hastaneye başvurmuş, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Tanrıbilen, yeni delillerin ortaya çıkması üzerine 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınan D.K, 13 Aralık'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Turgay Duyar,Haluk Satır

Kaynak: AA