“Daha HIZLI ADALET için çağrı, Çağrıma katılın, siz de çevrenize yayın” sloganıyla ortaya çıkan, önderliğini İbrahim Betil’in yaptığı, Yargıda Reform Grubu 09.10.2011 tarihinde Bebekte bulunun Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün yanındaki Gizli Bahçe Kafe’de toplandı. Sanal ortamda bir araya gelen grup üyeleri ilk kez bir araya geldiler.. İlk 45 dakika tanışma ile geçti.
Konuşmacılar grubun sivil bir hareket olmasının önemine dikkat çektiler, Yargıda Reform Grubu’nun öncelikle asgari müşterekleri saptamasını ve somut öneriler oluşturmasını istediler. Bu hareketin halkla bütünleştiği oranda etkili olabileceği vurgulandı. Grupta avukatlar, üniversite öğrencileri, farklı sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kişiler, Bankacılar, İşletmeciler bulunuyor ve şuan için çekirdek durumunda olan gruba daha birçok meslekten katılımlar olacağı bekleniyor.
Grubun önderliğini yapan İbrahim Betil geçmiş yıllarda Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın başkanlığını yaptı.
Toplantıya en önemli katkıyı daha önce bu amaçla gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar sonucu elde ettiği bilgiler ve hazırlamış olduğu dosya sunumuyla İstanbul Barosu Avukatlarından Av. Sahir Bafra verdi.  Av. Sahir Bafra 1943 yılında bütçeden adalete ayrılan payın % 3.75 olduğunu, diyanete ayrılan payın bunun 1/15 i kadar olduğunu, bugün ise bu oranların birbirine yakın olduğunu vurgulayarak toplumun üfürükçülükle yönetildiğini ileri sürdü.

Grubun içinde yine Toplantının duyurulmasında etkili olan ve yaptığı açıklamalar ile somut şekilde öneriler getirilmesi gerektiğini savunan Av.Ömer Yasa vardı. 
Yargıda Reform Grubu bir mail grubu oluşturmayı kararlaştırarak toplantıdan yapılan konuşmaların bir özetinin çıkarılmasını ve katılımcılarla paylaşılmasını kararlaştırdı.

Adaletbiz/Yeşim TURAN 

FOTOGRAFLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.