İstanbul Haber Servisi - Gezi soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan 23 kişi hakkındaki iddianame savcılığa iade edildi. İddianamenin genel ve soyut olduğunu belirten yargıç, suç delili olarak gösterilen maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon ve sargı bezinin, yasada belirtilen silahlardan olmadığını kaydetti.
İstanbul 50. Ağır Ceza Mahkemesi yargıcı, Gezi soruşturmalarında örnek olacak bir karara imza attı. Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre iddianamede bulunması zorunlu olan unsurların gösterilmediğini belirten yargıç, iddianamede hangi şüphelinin hangi suçu ne şekilde, nasıl işlediğinin, atılı suçların unsurlarının nasıl oluştuğunun somut olarak belirtilmediğini kaydetti.
Şüphelilerin, TCK’nin 265. maddesine göre
“görevi yaptırmamak için direnme” suçundan yargılanmalarının istendiğine dikkat çeken yargıç, “Oysa iddianamede hangi sanığın polislere karşı ne şekilde cebir veya tehdit kullandığı gösterilmemiştir” dedi.
Polis tutanakları okunduğunda, polislerin göstericilere karşı herhangi bir ihtarda bulunmadığını ifade etti. Sanıklara yönelik herhangi bir zor kullanmaya rastlanmadığını da belirten yargıç
“Sanıkların dağılmamakta ne şekilde ısrar ettikleri de anlatılmamıştır. Dolayısıyla deliller ve olaylar açıkça ortaya konulmamıştır” dedi.

Cumhuriyet