Yargıç ve savcıların örgütlü mücadelelerinin yeni bir aşamasını oluşturan Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YARGI-SEN), Ankara Valiliği'nin talebi üzerine açılan davada Ankara 15. İş Mahkemesi tarafından kapatılmıştır.
AKP'nin tüm erkleri elinde toplama hedefine karşı hiçbir dirence tahammülünün olmadığı açılan bu dava ve
sonucunda verilen bu karar ile bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu karar, hukuken hiçbir meşruiyete sahip değildir.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda ve Çalışma Bakanı'nın ağzında adeta bir propaganda sakızına dönüşen “örgütlü toplumdan yanayız” açıklamalarının da ikiyüzlülüğü ortadadır.
Bu karar ile 12 Eylül 2010 tarihi itibariyle içine girdiğimiz “ileri demokrasi” evresinde, AKP ve ona biat edenler dışında kimseye nefes alma hakkı olmadığı da karar altına alınmıştır. Referandum sonrasında yüksek yargının gerek kurumsal olarak, gerekse herbiri pek çok tartışmayı da beraberinde getiren, hiçbir mesleki ve hukuki kuralı dikkate almadan yapılan yargıç ve savcı atamaları yoluyla yeniden biçimlendirilmesi ile artık kimsenin hukuk güvencesi kalmamıştır.
YARGI-SEN kurucu başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun karar sonrasında yaptığı açıklamada YARGI-SEN kurucularının atamaları için ifade ettiği “HSYK'nın yapmış olduğu o işlemler, mahkemede bugünkü kararın yol göstericisi ve etkileyicisi niteliğinde işlemlerdir. Mahkeme bu yolla etki altına da alınmıştır.” sözleri içinde bulunduğumuz durumu ortaya koymaktadır.
12 Eylül Darbesi'nin devam ettiricisi AKP'nin, genel olarak örgütlenmeye özel olarak sendikal örgütlenmeye beslediği kinin bir kez daha ortaya konulması, tüm emekçiler gibi yargıçlar ve savcıların da sendika kurma ve örgütlenme hakları karşısında meşru değildir.
Yurtsever Hukukçular, yargıçlar ve savcıların emek örgütü Yargıçlar ve Savcılar Sendikası'nın kapatılmasını AKP'nin yargıya ve hukuka müdahalesinin bir parçası olarak değerlendirmektedir. Bu tehdidin ortadan kaldırılması için tüm hukukçuların YARGI-SEN'in mücadelesinin bir parçası olması gerektiğini vurgular.
Yurtsever Hukukçular olarak tüm hukukçuları boyun eğmemeye çağırır, YARGI-SEN'in yanında yer aldığımızı ve süreci yakından izleyerek üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğimizi ilan ederiz.
 
YURTSEVER HUKUKÇULAR