1999 Marmara depreminden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarınca yapılan çalışmalar sonucu 2003 yılında hazırlanan raporla binanın depreme dayanıklılığında yetersizlikler bulunduğu saptanmıştı.
 
Açılış ve saygı duruşundan sonra gündem gereği divanın oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığına Av. Ünsal Tüzün, Başkan Yardımcılığına Av. Muammer Güngör, Üyeliklere Av. Zeki Diren ve Av. Atilla Özen seçildi.
 
Baro Yönetim Kurulu adına İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, toplantının amacını, Barohan’ın fiziki durumunu, yapılan temas ve edinilen izlenimleri anlattılar. Kocasakal ve Durakoğlu, binanın her geçen gün tehlike arzettiğini, binayı yıkıp yeniden yapmak için baronun olanaklarının bulunduğunu belirterek, Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kuruluna Sandık Genel Kurulunca yetki verilmesi talebinde bulundular.
 
Divan Başkanı Av. Ünsal Tüzün, konuyu görüşmeye açtı. Toplantıda, Av. Cengiz Kayıtmazer, Av. Dursun Kırbaş, Av. Selami Melemşe, Av. Cafer Kaya, Av. Nahit Oralbi, Av. Ulvi Şöhretoğlu, Av. Kazım Kolcuoğlu, Av. Muammer Aydın, Av. Kemal Aytaç, Av. Ufuk Dinç ve Av. Gülbeyaz Karadeniz söz alarak görüşlerini açıkladılar.
 
Konuşanların tümü binanın yıkılıp yeniden yapılması konusunda görüş bildirdi. Bunun yanı sıra bazı konuşmacılar usule karşı olduklarını belirterek eleştiri ve önerilerde bulundular. Bazı konuşmacılar da mülkiyet konusundaki duyarlılığa özen gösterilmesini belirttiler.
 
Başkan Kocasakal ve Başkan Yardımcısı Durakoğlu’nun eleştirileri yanıtlamalarından sonra oylamaya geçildi. Sandık Genel Kurulu, oy çokluğu ile Baro Yönetim Kuruluna yetki verdi. Gündemin dilekler faslında ise konuşmak isteyen çıkmadı. Daha sonra Divan Başkanı toplantıyı kapattı.


İstanbul Barosu