YALOVA - İSMAİL ERSAN

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde eski Etibank tesislerinin bulunduğu 69 dönümlük arazi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulması planlanan ve muhalif kesimlerce yapılan propagandanın ardından beklemeye alınan "Dini Yüksek İhtisas Merkezi Projesi"nin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Başdanışmanı Yahya Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Denize sıfır olan bu alana acaba ne tür bir uluslararası çapta proje yapabiliriz' diye bir beyin fırtınası yaptık. Burasının bir ihtisas ve kongre merkezi şeklinde değerlendirilebileceği aklıma geldi. Diyanet İşleri Başkanlığına ilettik." dedi.

"Burası bir manevi kalkınma hamlesi olacak proje"

İslam alimlerinin yetiştirileceği Türkiye'nin önemli bir merkezinin kurulacağı projenin "manevi kalkınma hamlesi" olabileceğine inandıklarını vurgulayan Özdemir, "Türkiye'ye özgü bir proje. Karşısında Gebze var, Orhangazi İzmir Otoyolu'na çok yakın, aynı zamanda Sabiha Gökçen Havaalanı 25-30 dakika gibi bir mesafede. Kongre bazlı eğitim tesisi yapıldığı takdirde uluslararası iş birliği çerçevesinde bir bağlantı noktası olacak. Türkiye'deki bütün illerdeki müftülerin, imamların burada eğitileceği ihtisaslaşmaları konusunda bir model olmasını hedefliyoruz." dedi.

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı ise Yalova'da 30 sivil toplum kuruluşu ile beraber çalıştıklarını anlattı.



Kaynak: AA