İrfan Koç… Kanser tedavisinde kullanılan ilaçları üreten Onko-Koçsel İlaç A.Ş. nin sahibi. FETÖ/PYD terör örgütünün darbeye teşebbüs ettiği 15 Temmuz gecesi, ortalık toz dumanken, WhatsApp'da aile grubuna yazdığı mesaj sayesinde tutuklanmaktan kurtuldu. Darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 00.30'da darbe girişiminin önlenmesi için halkı meydanlara ve havaalanına davet etti.

Yerli sermayeyle kurulan ve kanser ilaçları üreterek yerli sermayeye katkıda bulunan İrfan Koç'un haberi olmadan, darbe gecesi şirketin insan kaynakları müdürü mail grubundan saat 00.55’te, “Değerli Onko Koçsel Ailesi, güvenliğiniz için evden dışarı çıkılmasını kesinlikle önermiyor, en kısa sürede ülkenin sulhe kavuşmasını temenni ediyoruz” mailini göndertti. Bu mail, İrfan Koç’un neredeyse FETÖ soruşturmasından tutuklanmasına neden olacaktı.

İrfan Koç, attığı mail ile darbe yapılmasını kolaylaştırmak ve sokağa çıkacak personele engel olmaya çalışmakla suçlandı.
Kızı Tuğçe Koç ile birlikte Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren işadamı İrfan Koç’u WhatsApp'da oluşturdukları aile grubuna attığı mesaj kurtardı.

Darbe gecesi WhatsApp aile grubuna 01.18'de “Bence darbe başarısız oldu, demokrasi galip durumda” mesajını attığını savcılığa gösteren İrfan Koç hakkında takipsizlik kararı verildi. İrfan Koç, ailece darbe girişiminin başarısız olmasına sevindiklerine dair mesajları da delil olarak sundu.

FETÖ/PDY soruşturmalarında şüpheli olarak yargılananlarda aranan Bylock kullanma, Bank Asya’da hesabının olması, örgüte ait okullarda okuma, orada okuyan öğrencilere yardım etme gibi deliller bulunmamasına rağmen, ihbarcı Dursun Y., savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Ancak Kocaeli Sulh Ceza Hakimliği de takipsizlik kararı verdi.

İşadamı İrfan Koç’un ve ailesinin hayatı darbe girişimi gecesi, ailenin WhatsApp grubuna yazdığı mesajla kurtulmuş oldu. Koç ve ailesi halen binlerce hastanın tedavisinde kullanılan kanser ilaçlarını fabrikalarında üretmeye devam ediyor. Kızlarıyla birlikte ülke ekonomisine katkıda bulunmak için uzun yıllardır çalışan İrfan Koç’a, şirket çalışanlarına attığı mail yüzünden FETÖ'cü damgası yapışacaktı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI"
Telefonla ulaştığım İrfan Koç ve kızı Tuğba Koç, başlarına gelen talihsiz olay sonrası kötü bir süreç yaşadıklarını, tüm mallarına ve banka hesaplarına tedbir konduğunu ve bu sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde çözdüklerini anlattılar. Hakkında takipsizlik kararı verildiği halde bankaların hesaplarına koyduğu bloke nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen İrfan Koç şunları anlattı: "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza yazı yazdım. Hesaplarıma o dönem bloke konulmuştu. Cumhurbaşkanımız olayı sahiplendi. Gerekli bakanları aradı. Hakkımızda takipsizlik kararı verilmiş olmasına rağmen hesaplarımıza konan blokenin kaldırılmasını sağladı. Cumhurbaşkanı'mız bize sahip çıktığı için takipsizlik kararı sonrası bloke de kaldırıldı. Olay sonrası, şirketimiz Türkiye de ilk kez tüm üretim haklarıyla Avrupa GMP belgesi alan ilk ve tek yerli ilaç firması oldu. Bu belgeyle birlikte dünyaya ihracat yapma hakkı elde ettik. Şu anda Avrupa ülkelerine ve Afrika ülkelerine ilaç ihrac ediyoruz. Eskiden bu ilaçlar ithal edilirken, artık Türkiye bu ilaçları ihrac edebiliyor."

İrfan Koç, karakolda gözaltına alındığı süreçle ilgili olarak da, "Çok isyan ettim. FETÖ ile hiçbir ilgim yokken bu olaydan dolayı 7 gece karakolda kaldım. İtibarımla oynamaya kalktılar. Adaletin yerini buldu” dedi.

"YEREL GAZETE REKLAM VERMEDİĞİMİZ İÇİN ŞANTAJ YAPTI!"

Kendi bilgileri olmadan insan kaynakları müdürünün çalışanlara attığı mail yüzünden 7 gün karakolda kalıp FETÖ/PDy üyesi olmakla suçlanan İrfan Koç, Gebze’de faaliyet gösteren bir gazetenin önce kendilerinden para istediğini ve bu parayı vermedikleri için de mailin haber yapıldığını söyledi. Yerel gazete sahiplerinin bu tavrını da mesleki açıdan masaya yatırmamız gerekir.

https://www.haberturk.com/yazarlar/yasemin-guneri/2140246-whatsapp-mesaji-isadaminin-hayatini-kurtardi