CHP Milletvekili Aydın Özer’in Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yönelttiği, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ‘ihraç edilen personel sayısı’, ‘açığa alınan personel sayısı’ ve ‘göreve iade edilen personel sayısı’ sorusuna 'ilginç’ bir yanıt verildi. CHP’li Özer, Pekcan’dan, "Kamu görevinden çıkarılan veya görevine iade edilenler Resmi Gazete’de yayımlanmaktadır" yanıtını aldı.

MEVZUAT 'TİTİZLİKLE' UYGULANIYORMUŞ

CHP Aydın Milletvekili Aydın Özer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle, 16 Temmuz 2018 tarihinde bir soru önergesi sundu. CHP’li Özer, Bakan Pekcan’a, Ticaret Bakanlığı bünyesinde ihraç edilen, açığa alınan ve görevine iade edilen personel sayısını sordu. Ancak Bakanlık, CHP’li Vekil’e ‘ilginç’ bir yanıt verdi.

CHP’li Özer’e gönderilen, Bakan Ruhsar Pekcan imzalı yanıtta, ihraç edilen ve açığa alınanlara ilişkin soru es geçildi. Yanıtta, “Bakanlığımızda; Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelede yürürlükteki mevzuat titizlikle uygulanmaktadır. Bu kapsamda kamu görevinden çıkarılan veya görevine iade edilenler Resmi Gazete’de yayımlanmaktadır” denildi.

Aynı soruları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da yönelten CHP’li Özer’e, buradan da yanıt geldi. Söz konusu yanıtta, “15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Bakanlığımız ve taşra teşkilatından 73 kişi ihraç edilmiş ve 1 kişi görevden uzaklaştırılmış olup, 14 kişi ise görevine iade edilmiştir.”

'DALGA GEÇER GİBİ BİR CEVAP..."

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan CHP’li Özer, şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanlığı’nın cevabı gayet nazik, fakat Ticaret Bakanlığı’nın yanıtı üstünkörü ve devlet ciddiyetine yakışmayan, dalga geçer gibi bir cevap. Biz devletin tüm kademelerinin vekillere karşı saygılı olmasını bekleriz. Devlet ciddiyeti içerisinde yanıt vermelerini beklerdik.”

chp-li-ozer-in-soru-onergesine-bakan-dan-skandal-yanit-514100-1.

chp-li-ozer-in-soru-onergesine-bakan-dan-skandal-yanit-514101-1.

https://www.birgun.net/haber-detay/vekilin-ihrac-sorusuna-resmi-gazete-li-cevap-231667.html