DİYARBAKIR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlar, güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra bölgedeki siyasetçilere yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla büyük darbe yiyen terör örgütü PKK, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik kanlı saldırılar gerçekleştiriyor. Bölgedeki aşiretlerin liderlerinin ve yöre halkının büyük tepkisiyle karşılaşan eli kanlı örgüt, saldırılarında bölgedeki siyasetçileri de hedef alıyor.

Diyarbakır, Mardin, Elazığ ve Siirt'teki vatandaşlar, bölücü terör örgütüne tepkisini dile getirdi. Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde oturan Nurettin Büyüm, terör örgütü PKK'nın kanlı saldırılarıyla halkı tedirgin etmeye çalıştığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın çukur siyasetinde başarısız olmasının ardından suikast saldırılarına yöneldiğini işaret eden Büyüm, bölgedeki siyasetçilere yapılan saldırılarla ilgili şunları kaydetti:

"Bir siyasetçinin çocuklarının gözleri önünde katledilmesine bir vatandaş olarak sessiz kalamam. Zulme sessiz hiç kalamam ve rızada gösteremem. Terör örgütü PKK'nın bizden uzak durmasını defalarca söyledik ve yine de söylüyoruz. Bu Ermeni ve İsrail lobilerinin bir oyunudur ve Kürt halkının bu oyuna gelmemelerini istiyoruz."

Büyüm, teröristlerin kendi düşüncesinden olmayanları saldırılarla yıldırmaya çalıştığını işaret ederek, "Siyasilere yönelik suikast türü saldırılar örgütün bitişinin resmidir." dedi.

"Terör örgütüne yönelik nefret her geçen gün artıyor"

Teröristlerin siyasilere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını aktaran Mesut Erdem, terör örgütü PKK'nın her saldırısında Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken katledilen Yasın Börü'nün geldiğini söyledi.

Terör örgütüne yönelik nefretin her geçen gün artığına değinen Erdem, "Bu yaptıkları saldırıları hiç bir zaman yanlarına kar kalmayacak. Yaptıkları barbarlık elbet bir gün son bulacak. Yeryüzündeki hiçbir örgüt bu kadar vahşi olamaz." diye konuştu.

Mardin

İbrahim Homan, terör örgütünün son dönemlerde siyasi parti temsilcilerini hedef aldığını anımsattı.

Terör örgütünün masum insanları katlettiğine vurgu yapan Homan, şöyle konuştu:

"Allah'ın yardımı ve takdiriyle terör örgütü ve bütün şer odakları bertaraf edilecektir. Dicle'de AK Parti ilçe başkanının hain ve kalleşçe saldırıda öldürülmesi gerçekten üzüntü verici. Biz artık ölüm istemiyoruz. Bölge halkı olarak 'artık yeter.' diyoruz. Herkesin siyasi görüşüne saygı göstermesi lazım. Bütün insanların özgürce siyaset yapmasını istiyoruz."

"Hain ve kalleşçe saldırlar düzenliyor"

Mehmet Akçaylı da bölgede artan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın en fazla bölge halkına zarar verdiğini kaydeden Akçaylı, "Maalesef terör örgütü, hiçbir hedefi gözetmeksizin hain ve kalleşçe saldırılar düzenliyor. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Terörün artık sona ermesini ve huzur içinde yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kızıltepe ilçesinde oturan Zeynettin Karaalp de PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını belirtti.

İslami kimlik taşıyan kesimlere yapılan saldırıları şiddetle lanetlediklerini ifade eden Karaalp, "Sözde Kürt halkının savunuyorlar fakat Kürt halkına verdikleri zarardan başka hiçbir şeyleri yok. Bu konuda herkes dikkatli olmalı." dedi.

Nurettin Gezgin ise PKK'lı teröristlerin hain saldırılarında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini aktararak, "Bunu tasvip etmek insan olarak mümkün değildir. Bunu en şiddetli şekilde lanetliyoruz." diye konuştu.

Elazığ

Kıbrıs gazisi Mehmet Yerkazan, teröristlerin yaptığının vatan hainliği olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta düşmanla savaştıklarını anımsatan Yerkazan, şunları kaydetti:

"Bunlar kendi insanlarını vuruyorlar. Bugün öldürülen siyasiler ülkemizin insanlarıdır. Biz biriz, Türk milletiyiz. Bu da Türk milletine yapılmış bir saldırıdır. Bunların niyetlerini de ben anlamıyorum, neye hizmet ediyorlar? Üç-beş çapulcu Türkiye'yi bölmeye çalışıyor. Emellerine ulaşacaklarını mı zannediyorlar? Kusura bakmasınlar, ben 66 yaşındayım ülkem için canımı feda ettim, Cenab-ı Allah bize şehitlik değil gazilik nasip etti. Bugün de ülkem göndersin onlarla da savaşırım."

Son günlerde siyasi parti temsilcilerine yönelik düzenlenen suikastlere de değinen Yerkazan, "İktidar partisinin teşkilatlarına ve yöneticilerine saldırmakla sözde ülkeyi karıştırmak istiyorlar ama bizim ülkemiz bu oyunlara gelmez. Bunlar istedikleri kadar uğraşsınlar, artık bitecekler." ifadelerini kullandı.

"Bu vatan hepimizin"

Esnaf Bayram Ertaş ise ülkede yaşanan terör olaylarının dış güçlerin oyunları olduğunu söyledi.

Buna karşı canla, başla mücadele vereceklerini belirten Ertaş, "Ülkemiz için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Bu vatan hepimizin. Vatanı olmayanın ne dini, ne imanı olur. Her şeyden önce vatan gelir." şeklinde konuştu.

Siyasilere yönelik hain saldırıları kınayan Ertaş, "Allah onları emellerine ulaştırmasın. Allah onların oynadıkları oyunları inşallah başlarına yıksın. Devletimiz, vatandaş olarak bizden ne isterse yapmaya hazırız." dedi.

Siirt

Suat Bilim de son günlerde yaşanan olayların PKK'nın son çırpınışları olduğunu söyledi.

Terör örgütünün bölge halkı üzerinde kaybettiği etkiyi korku oluşturarak kazanmaya çalıştığını vurgulayan Bilim, şunları kaydetti:

"Ama tabi bölge halkı bunlara itibar etmez. Yaptıkları suikastlar de yeni geliştirdiği planın bir parçasıdır. Bu saldırılar bölge halkını korkutamaz, halk Türkiye'nin yanındadır. Bölge halkı huzur istiyor, huzurunu bozacak insanların bu topraklardan gitmesini istiyor. Barış ve demokrasi isteyen HDP, iktidarda olan partililere yapılan suikastları protesto etmesi lazım ki onların ne kadar samimi olduklarını göreceğiz."

Bilim, siyasilere yapılan saldırının bölge halkının devletinden yana olmasını kabullenemeyen taşeron örgütün yeni stratejisi olduğunu vurguladı.

Terör örgütünün başarılı olamayacağını ifade eden Bilim, "Hepimiz Müslümanız ve Müslüman adetlerine göre yaşıyoruz. İpin ucunun kimin elinde olduğu belli olmayan taşeron terör örgütü birileri için bu savaşı devam ettiriyor, Kürtleri katlediyor. " dedi.

Kaynak: AA