MUŞ - İbrahim Yaldız/Yahya Sezgin

Varto'da terör örgütü PKK mensubunun kod adını taşıyan sözde gençlik merkezi, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından spor merkezine dönüştürülerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Varto Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'in talimatıyla ilçede yürütülen çalışmalarla terörün izleri de silinmeye başlandı.

Belediye, daha önce ideolojik eğitimlerin verildiği ve duvarlarında teröristlerin fotoğraflarıyla afişlerin yer aldığı sözde gençlik merkezini amacına uygun spor salonuna dönüştürdü. Belediye ekiplerince yeniden dizayn edilen merkez, ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuldu.

Belediye Başkan Vekili Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün izlerini ilçeden silmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Terör örgütü üyesinin kod adıyla açılan merkezin, daha önce terör örgütüne eleman yetiştiren bir yapı konumunda olduğunu vurgulayan Çetin, burayı modern teknolojiyle halka hizmet edecek bir kurum haline getirdiklerini ifade etti.

"Artık duvarda 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları var"

Belediyenin kaynaklarını halkın hizmetinde kullandıklarını anlatan Çetin, şunları söyledi:

"Daha önce duvarlarda terörist fotoğrafları ve ideolojik eğitim afişleri vardı. Bunların hepsini bitirdik. Artık duvarda 15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları ile köylerimizin yaşam fotoğrafları olacak. Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimizin resimleri olacak. Bir belediyede ne olması gerekiyorsa o olacak. Bize gökten para yağmadı, daha önce kullanılamayan parayı kullanıyoruz."

Terör örgütünün ilk çukurları Varto'da açtığını anımsatan Çetin, sözde özerklik ilanına halkın ciddi tepki gösterdiğini kaydetti.

Halkın artık hizmet istediğini aktaran Çetin, "Hizmeti belediyenin kendi kaynaklarıyla yapıyoruz. Devletimiz belediyelere ciddi para gönderiyor. Biz de bunu hizmete çevireceğiz." dedi.

Çetin, uluslararası taşeron terör örgütlerinin gençleri devşirerek, vatanına, milletine ve ailesine zarar verecek duruma getirdiğini hatırlatarak, vatanın geçirdiği badireleri gençlere anlatmak gerektiğini söyledi.

"Vatandaşın yüzü artık gülüyor"

Gençleri devletini, vatanını ve milletini seven insanlar haline getirmek istediklerini vurgulayan Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gençlerimiz hayatın tadını alsın, güzellikleri görsün ve hayatı sevsinler. Vatana ve millete faydalı hale gelsinler. Bunun için belediyelerin asıl görevi neyse onu yapıyoruz. Daha önce yapılsaydı ilçe bu halde olmazdı. İlk geldiğimde vatandaşın yüzde 10'unun yüzü gülmüyordu. Şimdi dışarıya çıkın, yüzde 50'sinden fazla insanın yüzü gülüyor çünkü insanlar artık huzurlu. Biz de huzur için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz."

İlçe sakinlerinden Mehmet Kalkan da daha önce ilçede spor yapacak bir mekanın olmadığını belirterek, belediyenin çalışmalarıyla spor salonuna kavuştuklarını söyledi.

Spor salonunun gençlerin uğrak yeri haline geldiğini anlatan Berfin Sever de, "Boş zamanlarımızı burada değerlendiriyoruz. Burası kadınların da unutulmadığı bir yer oldu. Bundan dolayı kaymakamımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yusuf Bali de amacı dışında kullanılan merkezin spor salonuna dönüştürülmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA