Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın 'şov yapmakla' suçladığı Hakim Kemal Karanfil, fecebook hesabında yaptığı açıklamada, "Eskişehir Valisi sayın Güngör Azim Tuna'nın, sokakta yatan çocuklar için tedbir alınması gerektiği konusundaki, tamamen insani amaç ve duygularla yazdığım yazı için 'hakim şov yapıyor' şeklindeki beyanlarını üzülerek ve hayretle öğrendim. Devletin bir valisine yakıştıramadım doğrusu" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın 'şov yapmakla' suçladığı Hakim Kemal Karanfil, fecebook hesabında yaptığı açıklamada, " Eskişehir Valisi sayın Güngör Azim Tuna'nın, sokakta yatan çocuklar için tedbir alınması gerektiği konusundaki, tamamen insani amaç ve duygularla yazdığım yazı için 'hakim şov yapıyor' şeklindeki beyanlarını üzülerek ve hayretle öğrendim. Devletin bir valisine yakıştıramadım doğrusu" dedi.

Vali Güngör Azim Tuna, önceki gün öğretmenevinde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında bir soru üzerine, Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi iken verdiği kararla dikkati çeken ve geçen ay Zonguldak'a atanan Kemal Karanfil'le ilgili sorular üzerine "Bu hakim arkadaşımız tarafsızlığını yitirmiş bir konumda" demişti. Hakim Karanfil'in sokak eylemlerinde yolu trafiğe kapattıkları için kendilerine ceza kesilen göstericilerin itirazlarını reddettiğini, ancak 17 Aralık operasyonundan sonra 180 derece ters kararlar aldığını öne sürmüştü. Hakim Karanfil'in sokak çocukları konusunda çeşitli kurumlara yazılar yazarak şov yapmak istediğini de öne süren Vali Tuna şöyle konuşmuştu:

"Yetiştirme yurdundan birtakım bazen sorunlu çocuklar olabiliyor. Uyuşturucu bağımlısı, sorunlu bir çocuk vardı. Artık suç makinesi olmuş, öyle 1 tane, 2 tane değil. Öyle masum bir şey yok ortada. Kararında hakim arkadaşımız öyle bir tablo çiziyor ki bu çocuk çok mağdur, masum. Öyle bir şey yok.  Tutuklanma talebiyle savcılık götürmüş mahkemeye. Emniyet dosyasını hazırlamış, savcılık tutuklama talebiyle götürüyor hakim bey tutuklama talebini reddediyor. O zaman tutuklanmadı, serbest bırakıldı, birkaç gün sonra yine bir suç işledi bu çocuk. Birisini öldürseydi kim sorumlu olacaktı bu işten?"

'TUTUKLAMIŞ OLSAYDIM CİCİ HAKİM OLACAKTIM'

Hakim Karanfil de facebook hesabında Vali Tuna'ya 'Zorunlu bir Açıklama' başlığı ile yanıt verdi. Karanfil açıklamasında şöyle dedi:

" Eskişehir Valisi sayın Güngör Azim Tuna'nın, sokakta yatan çocuklar için tedbir alınması gerektiği konusundaki, tamamen insani amaç ve duygularla yazdığım yazı için 'hakim şov yapıyor 'şeklindeki beyanlarını üzülerek ve hayretle öğrendim. Bu tür insani ve duyarlı yazılar nedeniyle sayın vali memnuniyet duyup teşekkür edeceğine, çözüm üreteceğine, buna farklı anlamlar yüklemesini devletin bir valisine yakıştıramadım doğrusu. Sayın vali, Eskişehir'de sokak çocuğu olmadığını iddia etmekte ise de, kusura bakmasın ama ben vali beyin beyanlarına değil, her gün önümüze gelen onlarca çocuğun yansıttığı sosyal gerçekliğe bakarım. Tutuklanmak üzere gönderilen, sokakta yattığını, sabaha kadar soğuktan titrediğini belirten birçok çocuğu ne ile izah edecek? Vali beye göre, başkasının montunu üşüdüğü için çalan çocuğu tutuklamış olsaydım hiçbir sorun olmayacak, cici ve tarafsız bir hakim oluverecektim."

DAVA AÇACAĞIM

Hakim Kemal Karanfil, açıklamasında Vali Tuna hakkında dava açacağını da belirterek, "Vali ayrıca tarafsız olduğumu, rahatsızlığımın olduğu gibi maksadını aşan ifadeler kullanmış ki, bunların 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçunu oluşturduğunu unutmaktadır. İlgili vali hakkında suç duyurusunda bulunup maddi-manevi tazminat davası açacağımı da belirtmek isterim."  

Hakim Karanfil, kimsesiz çocuklara sahip çıkılması konusunda çeşitli kurumlara daha önceden yazılar yazdığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de kendisine teşekkür yazısı gönderdiğini de kaydetti.  


http://www.haberler.com/vali-tuna-nin-sov-yapmakla-sucladigi-hakim-6964746-haberi/