İSTANBUL

Kamunun ikinci paydaşlık bankası Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, 'Vakıf Katılım, henüz aşırı KOBİ'lere, istihsal yapanlara, envestisman yapanlara dayanaklık etmek olacak, önderlik edecektir. Böylece ülkemize henüz müşterek tomar iş kadını ve müteşebbis kazandıracak, büyüyen Türkiye düşüncesince etkin acemi fikirlere eş her insanın yanı sıra olacaktır' dedi.

Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun enerjisini birleştirerek paydaşlık bankacılığına acemi müşterek nefes getirmeyi hedefleyen Vakıf Katılım Bankası, Haliç Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmış olduğu tanıtım ve törenle hizmete açıldı.

İlk evrede Mecidiyeköy'de mevcut umumi yönetmenlik binasının girişinde arazi düzlük tarz ofis ve 120 personelle çalışmalarını başlatan Vakıf Katılım, kamunun da desteği ile nema dair duygunluk haiz dünya dışı fonların Türkiye'ye getirilmesi ve Türkiye'nin İslami finansın merkezi olması dair kılavuz kaptan gösteriş oynamayı hedefliyor.

Açılış töreninde mütekellim Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, paydaşlık bankacılığını öbür bankalardan ayıran en ehemmiyetli özelliği, 'merhametli bankacılık' yaklaşımı adına tanımladı.

Oran, Vakıf Katılımın geçmiş etapta Mecidiyeköy'de 7 bin metrekarelik umumi müdürlüğü ve bankacılık yaşamına kip olması hedeflenen bin metrekarelik tarz şubesiyle hizmete gireceği bilgisini verdi.

Vakıf Katılımın bu sene içinde 30 şubeye kavuşması ve 500 insana iş olanağı sağlamasının planlandığını aktaran Oran, 2023'e derece Türkiye genelinde 250 şubeye ve 3 bin çalışana ulaşarak dal önderi olmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Vakıf Katılımın yapı süreci ve ortaklaşma yapısı

İlk adına 2013 senesinde hükümet tarafından, amme paydaşlık bankası kurulacağının açıklanmasının arkası sıra 27 Şubat 2015'te yapı iznini düzlük Vakıf Katılım, 17 Şubat 2016 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) çalışkanlık izni aldı.

Kuruluşunun arkası sıra aceleci müşterek şubeleşme sürecine girmeyi planlayan Vakıf Katılım, geçmiş adına İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Bursa, İzmir, Adana, Antalya ve Kayseri'deki şubelerini açacak, sonra çabucak tamamı Türkiye'ye dallanmak neredeyse çalışmalarını sürdürecek.

Tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve müessis vakıflara ilişik 805 milyon TL ödenmiş kapital ile kurulan Vakıf Katılımın ortakları, 'Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani (II. Bayezid) Vakfı, Mahmut Han-ı Evvel Bin Mustafa Han (I. Mahmut) Vakfı, Mahmut Han-ı Sani Bin Abdulhamit Han-Evvel (II. Mahmut) Vakfı ve Murat Paşa Bin Abdusselam (Murat Paşa) Vakfı'ndan oluştu.

Muhabir: Murat Birinci

Kaynak: AA