İSTANBUL

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel yenileme projeleri başta olmak üzere, nitelikli, kaliteli ve yatay mimariyi ön plana alan sosyal konut üretmeye, uzun vadeli ve kira öder gibi konut satışına devam edeceklerini belirterek, “Bu yıl içinde hedefimiz 60 bin konutu ihale etmektir. Mayıs sonu itibari ile bu hedefin yarısını yakalamış durumdayız.” dedi.

Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konut ve işyerleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ'ye gösterdiği hedefler doğrultusunda başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere 81 ilde nitelikli sosyal konut üretmeye ve kamu kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını inşa etmeye devam ettiklerini söyledi.tamamlanmıştır. Bu kapsamda şimdilik 237 bin konutun yapılması planlanmıştır. Önümüzdeki süreçte TOKİ olarak inşa edeceğimiz konutların yüzde 40'ını Kentsel Dönüşüm içerikli projeler oluşturacaktır."

TOKİ Başkanı Turan, TOKİ olarak şimdiye kadar kentsel dönüşüm kapsamında Fatih, Küçükçekmece, Başakşehir ve Üsküdar ilçelerinde 4 ayrı proje gerçekleştirdiklerini, 16 ilçede ise kentsel yenileme çalışması yürüttüklerini anımsatarak, çalışmalar bittiğinde İstanbul'a kentsel yenileme kapsamında 25 bin nitelikli ve kaliteli konut kazandırılacağını söyledi.

Turan, toplamda ise TOKİ ve iştiraklerinin İstanbul'a 144 bin konut başlattığını, bu konutların 111 binin bitirildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Toplumumuzda dayanışma kültürünü esas alan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin ve esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan kentsel alanlara önem ve öncelik veriyoruz. İstanbul'da ihale ettiğimiz yeni projelerimiz bu konseptte planlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım, verdiğiniz talimatlar çerçevesinde Kentsel Yenileme projeleri başta olmak üzere, nitelikli, kaliteli ve yatay mimariyi ön plana alan sosyal konut üretmeye, uzun vadeli ve kira öder gibi konut satışına devam edeceğiz. Bu yıl içinde hedefimiz 60 bin konutu ihale etmektir. Mayıs sonu itibari ile bu hedefin yarısını yakalamış durumdayız. 2023 hedefimiz ise 500 bin yeni konut üretmek ve toplamda 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşmaktır."

Muhabir:Eda Fatma Topçu

Kaynak: AA