BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Alkol, uyuşturucu, kumar nasıl kullananların beyin fonksiyonlarını, sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiliyorsa, teknoloji bağımlılığı da benzer sonuçlara neden olabiliyor" dedi. 


Törene, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile çok sayıda davetli katıldı.


Ödül töreninde konuşan Emine Erdoğan, "Bilindiği gibi, ülkemiz son yıllarda ekonomik ve sosyal olarak çok önemli gelişmeler gösterdi, ileri bir seviyeye ulaştı. Buna rağmen ülkemizde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, bağımlılık yapan maddelerin tuzağına düşmekten koruma konusunda çok başarılı bir dönemi geride bıraktık. Aile başta olmak üzere, inancımızın ve kültürümüzün temel değerlerine samimiyetle sahip çıkıyor bulunmamız, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadelede bize büyük kolaylık sağlıyor. Elbette bu mücadelenin başarısında, konuyla ilgili olarak çıkartılan kanunların, uygulamaya konulan idari düzenlemelerin, yürütülen kampanyaların ve bilinçlendirme faaliyetlerinin de büyük payı var. Bu çerçevede, uyuşturucu satıcılarıyla yürütülen kararlı mücadeleyi, 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışının denetlenmesi ile belirli bir saatten sonra alkol satışının yasaklanması gibi düzenlemeleri bilhassa ifade etmemiz gerekiyor" diye konuştu.


Teknoloji bağımlılığının da, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi insanların sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Emine Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 


"Burada hemen akla, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkisi altına alan teknoloji bağımlılığı geliyor. İnternet, bilgisayar oyunları, televizyon, cep telefonu gibi bağımlılık türleri, alkol ve uyuşturucudan çok daha yaygın, çok daha etkili hususlara dönüştü. Alkol, uyuşturucu, kumar nasıl kullananların beyin fonksiyonlarını, sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiliyorsa, teknoloji bağımlılığı da benzer sonuçlara neden olabiliyor. Üstelik teknoloji bağımlılığı, öteki türlerden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli şekilde karşımıza çıkıyor. Pek çoğumuzun evinde, iş yerinde, alkole, uyuşturucuya yer olmayabilir; ama teknoloji hepimizin evinde, hepimizin iş yerinde, hepimizin kesintisiz şekilde yanı başında."


Günümüzde çalışma hayatında, eğitimde, sosyal yaşamda, cep telefonu, internet ve bilgisayarın vazgeçilmez bir hale geldiğini belirten Emine Erdoğan, "Bakıyorsunuz, insanlar evlerinde ailesiyle, çocuklarıyla, arkadaşlarıyla beraberken gözlerini cep telefonundan ya da televizyondan alamıyorlar. Teknoloji bağımlılığının araya girip sabote etmediği kesintisiz bir sohbet, bir faaliyet neredeyse kalmadı. Diğer bağımlılıklarla mücadelede gösterdiğimiz başarıyı bu konuda da elde edeceğimizi umuyorum. 94 yıldır bu bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay'ımızdan bu konuda da öncülük etmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.


Gecede, "Mücadelede Onur Ödülü"ne Başbakan Erdoğan layık görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adına ödülü alan Emine Erdoğan, "İnşallah bu güzel organizasyonlar gelişerek devam eder. İnşallah bu uygulamalar, hükümetimizin uygulamaları da başka ülkelere örnek teşkil eder. Uzun adam, bunu en iyi hak eden bir insandı" dedi.

İhsan YALÇIN-Serhat TÜRK/İSTANBUL, (DHA)-