açıklamasına göre, Aydın`da yaşanan olayda, tutanaktaki hatayı fark eden sigorta şirketi olayı mahkemeye taşıyınca, iki sürücü de sahte belge düzenledikleri için ceza aldı.

Işık Sigorta, Açıklamaya göre, sahte tutanak vakasında kasko sigortası bulunmayan otomobille motosikletin sürücüleri, kazadan sonra kusur durumlarını değiştirerek tutanak düzenleyince talepleri Ağır Ceza Mahkemesi`nden döndü.

Kazadan sonra sürücüler Ö.U. ve K.E, kusurlu olanın araçta kasko poliçesi bulunmaması nedeniyle aralarında anlaşıp kusur durumunu tamamen diğer tarafta gösterdiler. Ancak hasarı inceleyen sigorta eksperi, araçlardaki hasarlı kısımların tutanakta beyan edilen hasar şekli ve hasar yeri tarifi ile uyuşmamasından şüphelendi. Sigorta şirketinin şikayeti üzerine sanıklar Ö.U. ile K.E. hakkında ``sahte hasar tanzimiyle dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik`` nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açıldı. Sanıklar, açılan davada yargılanarak çeşitli cezalara mahkum oldu.

Sahte tutanakla hasar talebinde bulunan sanıkların beyanı nedeniyle aracını satan ancak noterden devrini vermeyen araç maliki K.D. ile diğer sürücünün kullandığı aracın sahibi ve aynı zamanda sürücünün ağabeyi T.E`nin de ceza davasında yargılandığı ve sanıkların hasar taleplerinden vazgeçmelerinin de sonucu değiştirmediği belirtilen açıklamada, mahkemenin suçun tamamlandığına ve zarar gerçekleşmese de dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçunun işlendiğine kanaat getirerek sürücüler hakkında davayı ceza kararı ile sonuçlandırdığı belirtildi.

-``HAYATINIZI KARARTMAYIN``-

Olaydaki motosikleti sigortalayan şirket olan Işık Sigorta`nın Genel Müdürü Recep Koçak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

``Vatandaşlarımız bu tutanakları doldururken dikkatli davranmalı. Tutanağa geçirilen kazanın farklı aktarılmasına dair talepleri kesinlikle kabul etmemeli ve olayı olduğu gibi tutanağa geçirmeliler. Mümkünse olaydan sonra henüz araçlar yerinden hareket ettirilmeden fotoğrafının çekilmesi faydalı olacaktır. Sadece Işık Sigorta`nın şikayeti üzerine bu şekilde açılmış 50 civarında dosya bulunuyor. Vatandaşlarımız küçük menfaatler için hayatlarını karartmasınlar. Dürüst sürücülerin dikkatli olup karşı tarafın ısrar ve tekliflerini kabul etmemelerini istiyoruz.``