ERZURUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığınca Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen "Genişletilmiş Birim Başkanları Toplantısı"nda partililere hitaben yaptığı konuşmada, hükumet olarak sağlık alanında ciddi dönüşümler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yurt dışı ziyaretlerinde sıkça, "Bu kadar kısa sürede sağlıkta dönüşümü nasıl başardınız" sorusuyla karşılaştığını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Doğrusu bu dönüşümü Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle yaparken, bu soruyu düşünmeye çok zamanımız olmamıştır. Soru sorulunca nasıl yaptık diye düşünmeye başlıyorsun. Tabi ki çok sebebi var. En önemli sebeplerinden birisi, sürekli olarak sahada olmamızdır. Ben bir vesileyle dün Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeydim. 3 saat vatandaşlarla konuştum. Orada en aşağı düzeltmemiz gereken 20-30 mesele çıktı. Yani sahaya girdiğimiz zaman her şey değişti. AK Parti yönetim kademeleri olarak sahada olmaya, hem de doğru biçimde sahada olmaya çok itina etmeliyiz."

Akdağ, milletin desteği ve talebiyle millet için bir parti olduklarının altını çizerek, millet ve ümmeti Muhammed için ölene kadar hizmetlerine devam edeceklerini dile getirdi. Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu bizim için sonuçlanmayacak bir koşudur. Bu koşuyu bitiremeyiz. Devamlı koşacağız. Cenabıhak son nefesimizi bize tayin edene kadar koşacağız. Allah'a çok şükür, AK Parti olarak hep kazandık, hiç kaybetmedik. 7 Haziran'da azıcık bir kazaya uğrar gibi olduk ama orada da yine birinci partiydik. Seçimler bitti, sonuçları aldık ve kazandık. Onun ertesi günü de bizim çalışmamız gerekiyor. Çünkü tarih bizi buna çağırıyor. Biz 3 milyon Suriyeliyi ülkemizde misafir eden bir ülkeyiz. Çünkü ikinci bir Türkiye yok. Keşke olsa. Keşke bizim coğrafyamızda diğer ülkeler de Türkiye'nin pozisyonu kadar kuvvetli olsalar. Birbirimizle dayanışma içerisinde, mağlubiyeti önleyecek, Müslümanların zulme uğramasını önleyecek bir kuvveti hep birlikte geliştirebilsek. İkinci bir Türkiye yok. Suriye, Irak, İran, Malezya, Arabistan mı, neresi? İkinci bir Türkiye yok ve dolaylı olarak herkes bizden bekliyor. O nedenle bizim kuvvetli olmamız lazım."

"Üstlerine gidiyoruz, nerelerde barınıyorlarsa inlerine giriyoruz"

Konuşmasını "İstikrarımızı muhafaza ederek, daha çok üretmemiz, daha çok zenginleşmemiz ve daha kuvvetli olmamız lazım." diyerek sürdüren Akdağ, hükümetin bir misyonunun ve gayesinin olduğunu anlattı.

Recep Akdağ, hizmet erbabı olma gayretinde olduklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu millete hizmet yapmak için bir parti kurduk ve hizmet etmek için buralardayız. Bu şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Biliyorsunuz başımızda büyük bir terör mücadelesi var. Allah'a şükürler olsun son bir yılda da ciddi bir muvaffakiyetimiz var. Üstlerine gidiyoruz, nerelerde barınıyorlarsa inlerine giriyoruz. Bir yerde saklanmalarına, gizlenmelerine müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar üstlerine gideceğiz. Ama bunları anladıkları andan itibaren arkalarında olan kuvvetler, batılı ülkelerdeki çeşitli çevreler, yönetimler belki sermaye gücü, ABD dahil olmak üzere topyekün ülkeleri suçlayamayız ama bu ülkelerdeki birtakım üst akıl unsurları bu defa hepsini birlikte harekete geçiriyor. Bir taraftan DEAŞ, PKK diğer taraftan Allah'ın belası bu FETÖ örgütü. Hiç beklemediğimiz bir biçimde evet hainlik yapabileceklerini tahmin ediyorduk ama bu kadar zulmü kimse beklemiyordu."

Kaynak: AA