UŞAK

Uşak'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturmada elde edilen bilgi ve iddialar doğrultusunda operasyonun üçüncü ayağında, Uşak, Antalya, Mersin, Adıyaman ve İzmir'deki ev ve iş yerlerinde gözaltına alınan ve sabah adliyeye çıkarılan örgütün eski 'Uşak imamı' olduğu ileri sürülen M.A.G. (56), S.K. (38), H.H.D. (50), A.G. (42), A.Y. (41), F.K. (50), İ.G. (35), İ.T.(42) ve K.B (41), savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan örgütün eski 'Uşak imamı' olduğu ileri sürülen Mehmet A.G, Abdurrahman G, Ali Y. ve Serdar K, 'FETÖ'ye üye olmak', 'Anayasal düzeni bozmaya çalışmak', 'örgüt adına propaganda yapmak', 'örgüte gelir sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak', 'himmet adı altında zorla para toplamak, toplanan paraları yurt dışına çıkarmak', 'örgüte finans desteği sağlamak istemeyenler üzerinde baskı kurmak' gibi suçlardan tutuklanırken, H.H.D, A.Y, F.K, İ.G, İ.T. ve K.B. adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme soruşturma kapsamında 2 kişinin yakalanmasına karar verdi.

Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sanık sayısı 9'a yükseldi.

Soruşturma

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak amacıyla 'himmet' adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine 'himmet' adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satıp ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına götürdükleri iddiaları üzerine gerçekleştirilen 3 operasyonda, 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 46 kişi gözaltına alınmış, bir kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlenmişti.

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Y , 'Türkiye imamının yardımcısı' olduğu öne sürülen Hazim S, iş adamları Barış A, Mehmet S. ve Mehmet D. FETÖ'ye üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak' suçlarından tutuklu bulunuyor.

Operasyon kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Muhabir: Soner Kılınç

Kaynak: AA