Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye katılıyor.

Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

Cenazeye katılan önemli isimler Mustafa Koç hakkında konuştu...

ORTAYLI: HER FANİYE NASİP OLMAZ

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Her faniye nasip olmayacak bir seven kitlesi var, uğurlayanlar var. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu. 

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, "Mustafa Koç'un İstanbul Bianeli'ne 10 yıl daha sponsor olduklarında yanındaydım. Kültür ve sanat dünyasına katkısı oldukça büyüktü" dedi.

ÖZYEĞİN: KAYBI BİZİ İNANILMAZ ETKİLEDİ       

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin,"Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

TİMURAY: HEPİMİZE İLHAM VERMEYE DEVAM EDECEK

Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge CEO’su Serpil Timuray, "Mustafa Koç’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hem Türkiye hem de uluslarası iş dünyası tarafından takdir edilen saygın liderliği, sosyal sorumluluk girişimciliği ve örnek kişiliği ile hepimize ilham vermeye devam edecek. Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Koç Topluluğuna başsağlığı ve sabırlar dilerim."

DEMİRÖREN: ÜLKEMİZ ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANI ERKEN KAYBETTİ

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, "Mustafa'nın, Ali'nin, Ömer'in çocukluğunu, bütün aileyi yakından tanırım. Allah her aileye böyle çocuklar nasip etsin. Ülkemiz çok değerli bir insanı erken kaybetti. Dededen, babadan gelen tecrübeleri taşıyacak çocuk kolay yetişmiyor. İnşallah sayıları çoğalır. Ülkemizin çok ihtiyacı var. Türk toplumunun, Türk sanayisinin başı sağolsun" diye konuştu.

KOMİLİ: ÇOK ÖNEMLİ DIŞ YÜZÜNÜ KAYBETTİ

Komili Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, "Türkiye çok çok önemli dış dünyaya karşı yüzünü kaybetti. Türkiye için çok büyük çok önemli bir kayıp" dedi.   

Kaynak: HABER7.COM