KARS - Cüneyt Çelik

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İnovatif Gençlik Kulübü üyeleri, topladıkları yardımları ulaştırarak köylerdeki öğrencileri mutlu ediyor.

Grup üyeleri, köyde eğitim gören öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Kars ve diğer illerden yardım toplayan üniversite öğrenci, köylere giderek hem yardımları ulaştırıyor hem de çocuklarla eğlenceli vakit geçiriyor.

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Esenyayla Köyü Şehit Bahçeli Erdağı Ortaokulu'na giden üniversite öğrencileri, kırtasiye ve giysi hediye ettikleri öğrencilerle şarkı söyleyerek güzel vakit geçirdi.

İnovatif Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı aynı zamanda KAÜ Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka ilçesine bağlı Esenyayla köyünde öğrencilerle buluştuklarını söyledi.

Öğrencilerinin sevincine ortak olduklarını anlatan Günay, şöyle devam etti:

"Sekizinci sınıf öğrencileri için test kitapları getirdik, 7. sınıf öğrenicileri için roman test kitapları ve bazı kırtasiye malzemesi getirdik. Köy okulları uzaktan sesimizdir, bunları bilinçlendirmek ve bizden sonrası için insanlara öncü olması için köy okullarına yönelik yardım kampanyası düzenledik. Burada öğrenciler gayet mutlu oldular, onlar mutlu olunca biz de mutlu olduk. Bundan sonraki etkinliklerimizde ihtiyacı olan okullarımıza kulüp olarak yardımlarımıza devam edeceğiz."

"Onlarla birlikte biz de sevindik"

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencisi Songül Yener da köy okullarına yardımları devam ettireceklerini vurgulayarak "Kulüp olarak köydeki öğrencilere yardım etmek istedik, onların ihtiyaçlarını gidermek istedik. Amacımız çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak. Bu konuda bize öncü olan İlkin Quliyev hocaya teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda kulüp olarak bu aktivitelere devam edeceğiz." dedi.

KAÜ öğrencisi Filiz Kerimoğlu da köy okullarına yardım amaçlı etkinlik düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Kampanyanın amacı çocukları mutlu edebilmek, onlar sevindirebilmekti, ihtiyacı olan çocuklara el uzatabilmekti. Bizden sonra gelecek arkadaşlara destek ve öncü olabilmekti. Bu amaçla güzel bir etkinlik yaptık, bundan sonra da devamının geleceğine inanıyoruz onları sevindirdik, onlarla birlikte bizde sevindik. Onları için güzle şeyler yapmayı planlıyoruz, umarım onlar için her şey güzel olur."

"Kitap getirdiler, çok mutluyum"

Esenyayla Köyü Şehit Bahçeli Erdağı Ortaokulu Müdürü Sercan Erdağı, üniversite öğrencilerinin sosyal medya üzerinden kendilerine ulaştığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Bizlere yardımda bulunmak istediklerini söylediler, biz de onların güzel düşüncesine yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu bir başlangıç olur tüm üniversitelerde, özellikle Kars'ta yardım etmek isteyen arkadaşları okulumuzda görmek isteriz. Öğrencilerimizle bire bir ilgilendiğiniz için bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum."

Öğrencilerden 8. sınıf öğrencisi Melek Bulut ise üniversite öğrencilerine teşekkür ederek "Çok mutluyum. Geldiler, üniversite ortamından bahsettiler ve bize yardım ettiler kitap getirdiler, çok mutluyum." dedi.

Kaynak: AA