AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca başlatılan proje kapsamında Manisa'da umreye gidecek Roman vatandaşlar törenle uğurlandı.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Yunusemre ilçesi Malta semtinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, proje kapsamında ilk aşamada İzmir ve Manisa'dan 33 Roman vatandaşın ilk kafile olarak umreye gönderildiğini söyledi.

Hayır yapmak isteyenlerin projeye destek olmak amacıyla kaymakamlıklar ve valiliklere başvurabileceğini ifade eden Sait, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın başlattığı proje mimarının AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve aynı zamanda Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ olduğunu vurguladı.

"Manisa ve İzmir'den 33 kişiyi inşallah umreye kutsal topraklara götürüyoruz." diyen Sait, Türkiye'nin farklı vilayetlerinden Konya'dan, Edirne'den, Çanakkale'den, Bursa'dan 33'er kişilik kafileler olmak üzere 333 kişiyi daha kutsal topraklara götürmek istediklerini kaydetti.

Kafile dualarla Ankara'ya uğurlandı.

Kaynak: AA