BURSA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçen yıl aralık ayında Bursa'ya geldiğinde 74 müjde verdiğini anımsatarak, bugün de 23 müjdeyle geldiğini bildirdi.

Bakanlığın Bursa'ya büyük yatırımlar yaptığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bursa'da DSİ büyük yatırımlar yapıyor. Bugünkü müjdelerin 14'ü DSİ'ye, 5'i 14 Orman Genel Müdürlüğüne 4'ü de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait. DSİ'nin projeleri tamamlandığında 122 bin 180 dekar arazi modern sistemle sulanacak. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız 'Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçme' talimatı verdi. Bu sebeple orman köylerine gelir getirici destek veriyoruz. Bu yıl 61 mahallede ceviz, badem, kestane, fıstık çamı ve dut dikerek 3 yıl masrafları bize, geliri vatandaşa ait olmak üzere teslim ediyoruz. 49 yıl gelirinden onlar istifade edecek. Bunu parselleyerek eşit ve adil şekilde yapıyoruz. Bunun dışında Allah nasip ederse bugün 434 milyon lira bedelindeki 8 tesisin temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun."

"1 santimetre dahi kaçak yapı yapılamayacak"

Uludağ'da 15 Aralık'ta Uludağ Milli Parkı ile ilgili büyük bir çalıştay düzenleyeceklerine dikkati çeken Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Uludağ’ın yeni projeleriyle ilgili temel atacağız. Uludağ Milli Parkı'nda çok büyük değişiklikler yaptık. Orman köşkleri yaptık, çok ilgi görüyor. Uludağ'da adam küçük bir kulübe yeri için izin almış ama oraya kaçak olarak koca otel yapmış. Kaçak olanların hepsini yıktık. Hatta kendini güçlü sananlar oldu. 'Benimkini kimse yıkamaz' diyenler oldu ama hepsini yıktık. Uludağ’da bundan sonra her şey plana göre yapılacak. 1 santimetre dahi kaçak yapı yapılamayacak. Ayrıca orada yapılacak otellerin tipini yarışmalarla belirleyeceğiz. Burası çok turist alan bir bölge."

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Kaynak: AA