Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıktaki Meksika'da yaşayan bir Türk girişimcinin başarı hikayesi göz kamaştırıyor.

Yıllarca yurt dışında uluslararası şirketlerde çalıştıktan sonra Meksika'da bir ilaç şirketi kuran Ayşe Koçak, sadece 3 yıl içinde 100 milyon dolarlık satış rakamına ulaşınca, Meksika medyasının dikkatini çekti. Meksika'da yayınlanan CNN Expansion adlı dergi, Ayşe Koçak'ı ülkenin "en güçlü 100 kadını" arasında gösterdi.

3 yıl içinde 100 milyon dolarlık satış rakamı
"Meksika'ya geldiğimde ne İspanyolca biliyordum ne kimseyi tanıyordum" diye konuşan Koçak, buna rağmen işlerinin yolunda gittiğini ve çok büyüdüğünü söyledi.

"Meksika'da sıfırdan 100 milyon dolarlık satış rakamına ulaştıklarını" anlatan Koçak'ın başarısı, ülkenin önde gelen gazete ve dergilerinin de dikkatini çekti. Koçak, Meksika'ya yerleşmesinden 2 yıl sonra ülkenin önemli dergilerinden biri olan CNN Expansion tarafından her yıl hazırlanan bir listede, Meksika'nın en başarılı 100 kadını arasında yer aldı.

Türkiye'ye olan yabancı yatırımcı ilgisi
Yurt dışındaki iş tecrübeleri sırasında önemli yatırımcılarla tanıştığını söyleyen Koçak, Türkiye'ye olan yabancı yatırımcı ilgisi konusunda da önemli bilgiler verdi. Koçak, "Önemli yatırımcılarla çok iyi ilişkilerim var. Son 2 yıldır yatırımcılar bana Türkiye ile ilgili çok sorular getiriyorlar. Türkiye'deki şirketleri soruyorlar. Enerji sektöründe, özellikle ilaç şirketleri açısından. Son zamanlarda Türkiye'ye olan ilginin çok daha fazlalaştığını görebiliyorum. Türkiye'de yatırım yapmak istiyorlar, orada şirket satın almak istiyorlar. Yabancı yatırımcılar, genel anlamda Türkiye'ye yatırımı çok olumlu görüyorlar. O yüzden Türk olmanın gururunu yaşıyorum. Türkiye'nin itibarı giderek yükseliyor" diye konuştu.


A.A