SİİRT

Milli Eğitim ile Gençlik Spor bakanlıkları ile Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen, "5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması" kapsamında Kur’an-ı Kerim Meal Yarışması başvuruları, 19 Şubat'a kadar devam edecek.

Etkinlik hakkında gazetecilere bilgi veren Ufka Yolculuk Siirt Sorumlusu Ahmet Hamdi Bener, yarışmanın her yıl belirlenen konuları itibariyle kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi.

Yarışmada daha önce Türkiye genelinde verdikleri umre ödülünün yanı sıra bu yıl "Dosta Yolculuk" ödülü de verileceğine dikkat çeken Bener, şunları ifade etti:

"Bu ödül, katılımcılarımız tarafından, internet sitemizde yapılacak bir ankete göre belirlenecek ve anket sonucuna göre derece alanlarımız, Tunus, Malezya, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Endonezya gibi ülkelerden birine gitmeyi de tercih edebilecek. Türkiye’nin 81 ilindeki gönüllülerin organizasyonuyla, bol ödüllü düzenlenen yarışmanın başvuruları devam ediyor. Yarışma 8 kategoride düzenlenecek ve her yaş grubuna açık olacak. Yurt dışından ve yurt içinden herkes başvurabilecek ve cezaevindeki mahkumlar da yarışabilecek."

Yarışmanın A, B, C, D, E, F ve G kategori sınavlarının 26 Mart 2017’de, H kategorisinde ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşeceğini kaydeden Bener, "A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanların 2 umre seyahati, 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk, 2 bin 500 lira ya da 9 bin lira, ikinciler 2 umre seyahati, bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk, bin 500 lira veya 8 bin lira, üçüncüler 2 umre seyahati, 500 lira veya 2 dosta yolculuk, 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek. G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Türkiye genelinde sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha umre seyahati ya da dosta yolculuk hediye edilecek." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Tepe

Kaynak: AA