ANKARA

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Kadın Kolları’nın 10 ülkeden 150 kadın temsilcisinin katılımıyla UETD Eğitim ve İstişare Toplantısı düzenlendi.

UETD Kadın Kolları Başkanı Ayşe Aşut, Avrupa'da Türkiye'yi kendilerinin tanıtacağına işaret ederek, "Vatanımızla Avrupa arasında bir köprü olacağız. Bizler orada vatanımızı en güzel şekilde temsil edeceğiz. İnşallah önümüzdeki referandum sürecinde de ülkemize en büyük desteği bizler orada sağlayacağız." dedi.

Açılış programında 15 Temmuz hain darbe girişimiyle alakalı bir kısa film de gösterildi. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarına ve gazilerin konuşmalarına yer verilen kısa filmi izleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, "Avrupa'da Türkiye aleyhine yapılan lobi faaliyetlerinde bulunan kirli odaklar ancak biz varlık gösterirsek fırsat bulamayacaklar." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, "Sizden tecrübelerinizi alacağız, bizler tecrübelerimizi paylaşacağız. İki günlük süreçte çok verimli bir toplantı olacağını ümit ediyorum." dedi.

"Avrupa'da yaşayan Türkler için de önemli bir süreç"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Avrupa'daki 6 milyonluk Türk nüfusuna atıfta bulunarak, "Avrupa'daki Türk toplumunun varlığını, önemini, Türkiye'nin geleceği açısından da sorumluklarını devamlı şekilde kendimize hatırlatmak ama aynı şekilde Türkiye'de de diasporayla ilgili bilinç düzeyini artırmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı da olan Yeneroğlu, Türkiye'nin önemli bir eşiğin arefesinde olduğunu kaydederek, anayasa değişikliği referandumunun sadece Türkiye için değil, Avrupa'da yaşayan vatandaşlar için de çok önemli bir süreç olduğuna işaret etti.

Türkiye'de takriben 55 milyon seçmen olduğunu aktaran Yeneroğlu, yurt dışındaki seçmen sayısının ise 3 milyona yakın olduğunu kaydetti. bu sayının önemine değinen Yeneroğlu, bundan önceki parlamento seçimlerinde yurt dışındaki seçmenin katılımın doğrudan illere yansıtıldığını ancak referandum seçimlerinde öyle olmayacağına dikkati çekti.

İki günlük istişare toplantısı kapsamında AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara "Dünya ve Türkiye'de Kadının Siyasetteki Yeri" konusunda bir sunum yapacak. Takım çalışmasının nasıl yapılacağına dair sunumun ardından katılımcılar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Millet Camisi'ni ziyaret edecek.

İkinci gün yapılacak "Motivasyon ve Kriz Çözme" konulu sunumun ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatacak. Katılımcılar şehit yakınları ve gaziler ile de bir araya gelecek.

Muhabir: Aynur Ekiz

Kaynak: AA