THY'nin 08.55'de uçması planlanan İstanbul-Hakkari seferini yapan uçağın yolcuları saat 08.30 itibariyle uçağa alındı. Airbus-A319 tipi uçakta bulunan ve  İstanbul'da çalıştığı öğrenilen 37 yaşındaki M.Ö adlı erkek yolcu, uçak henüz yerdeyken ve uçuşa dakikalar varken bir arkadaşıyla telefonda konuşmaya başladı. M.Ö'nün, ' İşi bıraktım. Bombayı patrona sen patlat. Koruculuk sınavını kazandım “şeklindeki konuşmasını “ bombayı patlat” şeklinde anlayan ve kendisine yakın oturan bir yolcu tarafından kabin ekibine bildirildi.

Kaptan Pilota iletilen bilgi üzerine uçağın kalkışı durduruldu ve polise uçuş kulesi aracılığı ile haber verildi. Ardından uçağa giren polis, M.Ö'yü uçaktan indirerek gözaltına alıp AtatürkHavalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

Prosedür gereği tüm yolcuları uçaktan indirip yolcu salonuna alan ekipler, uçağa yüklenmiş olan valizler de uçaktan indirip tekrar x-ray cihazından geçirerek didik didik aradı. Aramalarda, bagajlarında ve yolcu kabininde herhangibir patlayıcı maddeye rastlanmayan uçak 4 saat rötarla 13.30 da Hakakri’ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanırken, yapılan soruşturmada havalimanı polisi tarafından savcılık talimatıyla ikmalen ifadesi alınınan M.Ö ise.verdiği ifade de arkadaşıyla yaptığı telefon konuşmasında, koruculuk sınavını kazanması nedeniyle İstanbul’daki işini bıraktığını ve bundan patronun haberi olmadığını ve bu nedenlede arkadaşına bu bilgiyi vermesini söylerken “bomba haberi verirsin” şeklinde cümleler kurduğunu ifade etti. Hizmet sağlayan GSM operatöründen alınan rapor doğrultusunda M.Ö.nün verdiği ifadeyle, telefonda yaptığı konuşma aynı çıkınca kendisi de emniyetten serbest bırakıldı.

http://www.milliyet.com.tr/ucakta-bombayi-sen-patlat-diyen-gundem-2494181/