KAHRAMANMARAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, müşterek otelde planlı Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Çalıştayı'nda meydana getirdiği konuşmada, dünyadan mevrut tarifeli ve tarifesiz tayyare seferlerine sağlanan yakıt desteğinde acemi gelişmeler bulunduğunu belirtti.

Rusya'ya ilgilendiren uçağın düşürülmesinin ardından, turizmde müşterek proses yaşandığını anlatım fail Ünal, başta Türkiye'ye Rusya'dan 4.5 milyon turistin gelmesi ve bu turistlerin yüzdelik 75'inin de Antalya'yı yeğleme etmesinin gezim açısından müşterek başağrısı gerektirmiş olacağı gerçeğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Ardından da İstanbul Sultanahmet ve Ankara'daki saldırıların yaşandığını anımsatan Bakan Ünal, şunları söyledi:

'Türkiye'nin akıbet basamak yerinde ve mutluluk kendisine müşterek ferman hakkı kendisine özlük sınırları içindeki silahlı yıldırıcı unsurlarla mücadelesinin de müşterek arsıulusal müşterek idrak operasyonuna dönüştürülmesiyle Türkiye'nin algısına ve imajına çevrik aşırı ağır müşterek kampanya başlatıldı. Turizm müşterek imge ve algıdır. Bizim ekonomimizin aşırı ağır müşterek ayağını oluşturan, akan açığımızın yüzdelik 49'unu karşılayan ve 36 bilyon dolarlık müşterek hacme erbap gezim dalında ortaya çıkabilecek rastgele müşterek probleminin ne neticeleri doğuracağının yayımcı ki farkındayız. O nedenden dolayı aceleci müşterek biçimde hem ülkemize çevrik planlı bu müsvedde kampanyasına, bu propagandaya çevrik emek harcamaları hem Dışişleri Bakanlığımız, hem AB Bakanlığımız, hem diyar dışı temsilciliklerimiz, hem Tanıtma Genel Müdürlüğümüz, Yunus Emre Enstitümüz, etraflı bunlar üstünden aceleci müşterek şekilde, planlı bu müsvedde kampanyasına çevrik müşterek erinç emek vermek başlattık.'

Turizm alanı düşüncesince istihdam paketi açıklanacak

İçeride gezim piyasasının dokunca görmemesi düşüncesince müşterek gezim dayanak noktası paketi açıkladıklarını vurgulayan Bakan Ünal, istikbal hafta Salı haset Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile de gezim sektörüne çevrik müşterek önemsiz istihdam paketi şimdi açıklayacaklarını bildirdi.

Bakan Ünal, 'Buradan bunu önce el duyuruyorum. Bütün dünyadan Türkiye'ye mevrut Alanya, Muğla, Antalya, İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanına mevrut etraflı uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıkladık. İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanına mevrut 'charter' seferlerine, tarifesiz seferlerine ancak Alanya, Antalya ve Muğla'ya doğacak bulunan tarifeli ve tarifesiz etraflı uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıklamıştık. Nisan ve mayıs ayları düşüncesince buradan bu desteğin beşaret kendisine zaman sonuna kadar uzatıldığını ve eylül ayına kadar bu desteğin sürdürüleceğini de hem kamuoyuyla hemde sizlerle pazarlık etmek istiyorum.' diyerek konuştu.

Kaynak: AA