Twitter 'ın blog sayfasında bugün bir açıklama yayınlandı. Açıklamada "Bağımsız Türk avukatlarımızla beraber bugün mahkemeye başvurduk. Türk mahkemelerinden Twitter’a yönelik yasağın kaldırılmasını talep ediyoruz." denildi.

Radikal'in haberine göre, açıklamanın devamında kullanıcı bilgilerinin verilip verilmediği hakkında da açıklama yapan yetkililer, “şunu özellikle belirtmek istiyoruz. Bu engellemenin hiçbir aşamasında Türk hükümetine hiçbir hesabın bilgilerini vermedik. Buna IP adresleri ve e-mailler de dahil. Bu davranışımız firmamızın kullanıcı gizliliği anlaşmasıyla da uyumludur.” sözlerini kullandı.

Açıklamanın sonunda “Hizmetimizin Türkiye ’de engellenmesi için hiçbir yasal dayanak yoktur” denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Türk hükümetinin Twitter’a girişi engellemesinin üstünden 6 gün geçti. Bu süre boyunca Türk yetkilileriyle görüşme halindeydik. Onların endişelerini dinledik, platformumuzun ve prensiplerimizin nasıl işlediğine dair onları bilgilendirdik ve bu olayı çözmeye çalıştık. Ancak Türkiye’de sesini duyurmak için Twitter’a güvenen milyonlarca insan, hala bundan mahrum bırakılıyor.
Bir süredir bağımsız Türk avukatlarıyla beraber, bir başvuru metni üzerinde çalışıyorduk. Bugün de Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki mahkemelere başvurarak, bu yasağa itiraz ettik. Bize Türk gazetecileri ve hukuk uzmanları, Türk vatandaşları ve uluslararası toplum da katıldı ve yasağın kalkması yönünde resmi talepte bulunduk.
Yasağa sözde hukuki dayanak olarak, 3 farklı mahkeme kararı ve bir savcının kararı gösteriliyor. Ancak bunların hiçbiri bize yasaktan önce bildirilmemişti.
Bu 3 mahkeme kararından ikisi, bizim kendi kurallarımızı da çiğneyen içerikler hakkındaydı ve bu içerikler zaten kaldırıldı. Son mahkeme kararında ise, eski bir bakanı yolsuzluk yapmakla suçlayan bir hesabı kapatmamız isteniliyordu. Bu karar bizde endişe yaratıyor. Politik söylem, tüm söylemler arasında en önemlisidir. Özellikle de muhtemel bir hükümet yolsuzluğunu işaret ediyorsa. Bu yüzden bugün kullanıcılarımız adına mahkemeye başvurarak, bu kararın geri alınmasını talep ettik.
Karara itiraz ederken, söz konusu hesaba yönelik “Country Withheld Content” (bir ülkede belli bir içeriğin görünmemesi için oluşturulan uygulama) aygıtımızı kullandık. Türkiye’de bunu ilk kez kullandık."







soL aber