Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Twitter’a ‘terör propagandası’ yapılan içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle 150 bin TL para cezası kesmiş ve ödemesi için 30 gün süre verilmişti. Twitter ise cezayı ödemeyip Türkiye'ye karşı dava açtı.

 Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne dava açan sosyal ağ şirketlerinden Twitter, kesilen cezanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Twitter’ın Türkiye’deki avukatı Gönenç Gürkaynak tarafından açılan davanın sonucu ise merakla bekleniyor.

BAKANA DA SORULMUŞTU 

Önceki gün ise Twitter’ın söz konusu cezayı ödememsi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a soruldu. Yıldırım ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Yasalar çerçevesinde iş yapmalarını sağlamak ana gayemiz. Yeni bir yasa getirdik, uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter’a 150 bin TL’lik ceza kesildi ve Amerika’daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, burada ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iş yapmak zorundadır.”

Hürriyet
Ahmet Can