TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, derneğin 2 Nisan 1971’de Vehbi Koç (Koç Holding), Selçuk Yaşar (Yaşar Holding), Feyyaz Berker (Tekfen), Hikmet Erenyol (Elektrometal Sanayii), Dr. Nejat F. Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding), Raşit Özsaruhan (Metaş), Melih (Özakat Otomobilcilik), Osman Boyner (Altınyıldız Mensucat), Sakıp Sabancı (Sabancı Holding), Ahmet Sapmaz (Güney Sanayi), İbrahim Bodur (Çanakkale Seramik), Muzaffer Gazioğlu (Elyaflı Çimento Sanayii) tarafından kurulduğu belirtildi.

Kurucular protokolünde TÜSİAD'ın misyonunun; “Anayasamızın öngördüğü karma ekonomi prensiplerine ve Atatürk ilkelerine uygun olarak, sanayi ve hizmet alanlarında çalışan meslek ve işadamlarının bilgi, tecrübe ve faaliyetlerini ahenkleştirerek değerlendirmek suretiyle, Türkiye’nin demokratik ve planlı yollarla kalkınmasına ve Batı uygarlık seviyesine çıkarılmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan Türk Sanayicileri ve İşadamları Birliği’nin devamlılığını sağlamak ve görevlerini yürütmek üzere lüzumlu mali yardımları, mutabık kalınacak esaslar dahilinde, müştereken yapacağımızı taahhüt ederiz.” olduğu kaydedildi.

“Kurucularımızı şükranla, bugün aramızda olmayanları rahmetle anıyoruz” denilen açıklamada, dünya rekabet ortamında güçlü bir demokrasiye sahip, aydınlık ve müreffeh bir Türkiye için birlikte çalıştığımız tüm üyelerimize teşekkür edildiği dile getirildi.

Kaynak: DHA