ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl, doğalgazı olmayan Şırnak, Hakkari ve Artvin'e de bu hizmeti götürüyor, böylece 81 vilayetimizin tamamını doğalgazın temizliği ve rahatlığı ile buluşturmuş oluyoruz. 2018 yılı sonunda doğalgazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz kalmayacak." ifadelerini kullandı."İnşallah altyapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlıyoruz." diyen Erdoğan, "Santralin temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu."KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları üzerinde, ülkemizin ve KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Özellikle münhasır ekonomik bölgelerde uluslararası hukuk neye amirse herkes bunu görecek ve buna katlanacak."

Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine dair Erdoğan, Burada beraber adım atacağız. Yatırım yapılacaksa bu yatırımı da beraber... Oradan çıkartılan ürünün miktarı nedir ne değildir, bu da beraber. 'Efendim neticesinden biz Kuzey Kıbrıs'a ne gerekiyorsa bunu vereceğiz.' Ne bilelim, her numarayı çekersiniz. Onun için oluşturulacak heyet, ekip neyse bu heyet, bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz." şeklinde konuştu.

"Artık maskelerin altında saklanan gerçek yüzlere bakıyoruz"

"Son 15 yılda şahit olduklarımız bize, adında 'yeşil, çevre, doğa' gibi bu tür sıfatlar bulunan kurumların aslında birer kamuoyu yönlendirme şirketleri olduğunu açık ve net göstermiştir." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunun için artık maskelere değil, o maskelerin altında saklanan gerçek yüzlere bakıyoruz. En çarpıcı örneğini Gezi olaylarında yaşadığımız şekilde bunların ne ağaçla ne yeşille ne de çevrenin korunmasıyla hiçbir alakaları yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi hala 15 yıl önceki, 20 yıl önceki Türkiye sananlara mesajımız gayet açıktır. Türkiye, artık bölgesinin ve dünyanın yükselen bir gücüdür ve zirveye ulaşana kadar da durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA