ANKARA

Türkiye ve Almanya İçişleri Bakanlıkları arasında terörle mücadele, ağır aksak muhaceret ve muhacir kaçakçılığıyla ilgilendiren 'işbirliği kuvve beyanları' imzalandı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, bakanlıktaki imza töreninde meydana getirdiği konuşmada, Türkiye ve Almanya İçişleri Bakanları nezdinde kestirmece birlikte ay devam eden çalışmanın arkası sıra hazırlanmakta olan eş kuvve beyanlarının dü ülkenin dirlik ve güvenliğine ulama sağlayacağına inandığını vurguladı.

Almanya ile 3 bölgede 'işbirliği kuvve beyanı' imzalayacaklarını tamlayan Tekinarslan, şunları söyledi:

'Türkiye ve Almanya Göç İdaresi Başkanlıkları arasında ağır aksak göçün önlenmesi dair ortaklaşa iş eş kuvve beyanı imzalayacağız. İki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında da ağır aksak muhaceret ve muhacir kaçakçılığıyla mücadelede kolluk ve uç yönetimi görevlileri arasında ortaklaşa iş protokolü ve gine bakanlıklar arasında terörle mücadele mevzusundaki eş akıntı tarzımızı ve işbirliğimizi tabir fail birlikte protokolü imzalayacağız. Almanya ile muhtelif bölgelerde yürüttüğümüz işbirliğinin ağır aksak muhaceret ve terörle mücadele dalında da artarak bitmeme edeceğini düşünüyoruz. İşbirliğinin dü ülkeye kalifiye katkılar sağlayacağına inanıyoruz.'

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ise kuvve beyanlarının Türkiye ve Almanya arasındaki benzeyen işbirliğinin ifadesi olduğunu, anlaşmaların, dü ülkenin mesail karşısında eş analizör üslenecek imkana eş bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların arkası sıra Müsteşar Yardımcısı Tekinarslan ile Büyükelçi Erdmann 'işbirliği kuvve beyanlarını' imzaladı.

Muhabir: Serdar Açıl

Kaynak: AA