CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız. Terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kundu'da düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı' için Antalya'da bulunan Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyoğlu'nda düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

'Yine ölüyoruz, bugün terör bizden çok değerli canlarımızı aldı' diyen Böke, yapılan açıklamalara göre, yaralıların arasında yabancı misafirlerin de bulunduğunu, bu acil şifa dileklerini tüm dünyayla paylaştıklarını bildirdi.

'Acilen önlem alınmalıdır'

Terörün kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bir insanlık suçu olduğunu belirten Böke, 'Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte bir kez daha yüksek sesle soruyoruz. Türkiye'yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir? Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik. 'Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp, bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz yoksa terörün nedenlerini, sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp, bir şeyleri değiştirecek miyiz?' Oysa ki çok açık bir talebimiz var. Acil önlem alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır.' diye konuştu.

'Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız. Terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz' ifadelerini kullanan Böke, bölgedeki milletvekillerin değerlendirmeleri an be an Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştıklarını aktardı.

Kaynak: AA