MOSKOVA - EMRE GÜRKAN ABAY

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Türkiye-Rusya ilişkileri ve Moskova’ya geçen hafta başlayan Onur Air uçuşlarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tosun, geçen yıl havacılık sektörü açısından Türkiye ve Rusya ilişkileri nedeniyle duraklama yaşandığını, bunun hem iki ülke arasındaki ilişkiye hem de turistik taşımaya zarar verdiğini söyledi.

İki ülke arasında yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası Onur Air olarak Rusya’da bakanlıklar seviyesinde herhangi bir zorluk çekmediklerini ifade eden Tosun, özellikle havacılık ekiplerine vize noktasında uygulanan kısıtlamaların yakın zamanda hafifletilmesini beklediklerini kaydetti.

"Gelecek için son derece umutluyuz"

Onur Air Genel Müdürü Tosun, ilişkilerin düzelmesiyle gelecek için son derece umutlu olduklarını dile getirerek, son dönemde yaşanan olumlu gelişmelerin tüm tarafların faydasına olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, Antalya ve İstanbul gibi kentleriyle Rusya için çok önemli uçuş noktaları olduğunu vurgulayan Tosun, şunları kaydetti:

"Rusya da, Moskova ve St. Petersburg gibi kentlerle Türkiye için çok önemli bir uçuş noktasıdır. Yani Türkiye'nin Rusya için önemli bir uçuş noktası olduğu kadar, Rusya da Türkiye için önemli bir nokta. İkili ilişkilerde yaşanan iyileşme tüm tarafların faydasınadır. Türkiye’deki turizm acenteleri, Rusya’ya yönelik oldukça büyük turizm faaliyetleri yürütüyorlar. İlişkilerin düzelmesiyle önümüzdeki dönemde hava taşımacılığına yönelik talebin artmasını öngörüyoruz."

Kaynak: AA