MERSİN

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Aydıncık ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değindi.

Bakan Elvan, "Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, milletimizin bekası için, kalıcı bir istikrarın oluşması için, ekonomimizin şahlanması, ülkemizin küresel bir güç olması için ki Türkiye güçlü olmak zorundadır, cumhurbaşkanlığı sistemine, yeni bir hükümet sistemine ihtiyacımız var. Bu her hangi bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesidir. Memleketimizin geleceğini, bekasını, güçlenmesini ilgilendiren, demokrasimizin daha da iyi noktalara ulaşması için gerekli olan bir düzenleme."

"Ekonomiye yönelik algı operasyonları beklentiyi düşürdü"

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2016 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladığını anımsatan Elvan, şu değerlendirmede bulundu:

"2016 yılı bizim için sıra dışı bir yıldı. 2016 yılında da biz büyümeye devam ettik. Neden sıra dışıydı? Rusya kriziyle karşı karşıya kaldık, turizm sektörümüz daraldı, tarımda kuraklık ve sel felaketleriyle karşı karşıya kaldık, bu alanda bir daralma yaşandı, 15 Temmuz darbe girişimi oldu, yurt dışının değişik ülkelerinin Türkiye aleyhinde, Türkiye ekonomi aleyhinde kampanyaları yürüttüğü o dönemleri halbuki ekonomimizde ciddi bir bozulma yokken maalesef böyle bir kampanya yürüttüler. Bütün bunları dikkate aldığımızda son çeyrekte yüzde 3,5 oranında büyüdük. 2016 yılının bütününde de büyüme rakamımız yüzde 2,9. Piyasadaki beklenti, 2,2, 2,3 gibiydi. Bu beklentiyi düşüren nedir? Özellikle ekonomiye yönelik yapılan algı operasyonları. Türkiye'miz, onca engellemelere rağmen büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Ülkelerinde hiç bir sıkıntı yaşamayan Avrupa ülkeleri bir bakın aşağı yukarı 1,5 civarında büyüdüler. İşte bizim farkımız. Biz büyümeye, güçlenmeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz."

Muhabir: Sezgin Pancar

Kaynak: AA