DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Denizli'de bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Zeybekci, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çok önemli zaman dilimlerinden geçtiğini söyledi.

Ekonomik organizasyonlar dahil dünyada bütün hesapların bozulduğu çok önemli günlerin yaşandığını ve haritaların yeniden çizildiğini dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bu dünya haritalarını yeniden çizenlerin tek bir amacı ve gayesi var; o da kendi menfaatlerini, kendi insanlarının menfaatlerini sürdürülebilir bir şekilde gelecekte hem artırmak hem de garanti altına almak. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukukun üstünlüğü... Hepsi laf. Bunu yaparken de hepimizin gözünün içine baka baka yapıyorlar. Ya bizi kandırabileceklerini zannettikleri kadar yarı uyanık bunlar ya da son derece aptal denilebilecek kadar saflar. DEAŞ'ı üretip de Suriye'ye, Irak'a yerleştirenleri biliyoruz. Onları oradan söküp atmak için kahramanlık destanları yazma gibi bir hikayeyi, o senaryoyu, o tiyatroyu oynatanları, o oyunun kahramanlarına neler hediye edecekleri, o coğrafyayı kaç parçaya bölecekleri, bölecekleri o coğrafyanın içinde 15 Temmuz ile operasyon düzenleyerek Türkiye'nin de bir kısmını dahil etmeleri ile ilgili hikayeyi biliyoruz. Hikayeye uygun hareket ediyoruz ve edeceğiz. Ya bu mesele şimdi çözülecek ya da bu mesele bizi çözecek ama Allah'ın izniyle bu meseleyi biz çözeceğiz. Türkiye'nin savunması, Türkiye'nin sınırlarının başladığı yerde başlamaz. Türkiye'yi savunmak, bize problem olan nokta neresi ise orada başlar. Onun için bundan sonra Türkiye olarak bize problem yaratan hangi merci, hangi hücre, hangi in varsa oralarla ilgili gereğini yapmak zorundayız."

Kaynak: AA