Ataşehir’de, mimar Başak Cengiz’i takip ederek samuray kılıcıyla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Can Göktuğ Boz, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Adli Tıp Kurumu, Boz'un cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor hazırlamıştı.İstanbul Ataşehir'de, 9 Kasım 2021 tarihinde yolda yürüyen mimar Başak Cengiz'i takip ederek samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından konferans salonunda yapılan duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Başak Cengiz'in ailesi ile nişanlısı Mahir Mızrak ve taraf avukatları hazır bulundu.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Mahkeme başkanı, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi. Raporda, suçun işleniş tarzı, suç işleme ve suça karşı kendini savunma mantığı, suç öncesi, esnası ve sonrası tutum ile davranışları gibi hususların değerlendirilmesi sonucu sanıkta herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliğinin saptanmadığı, akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai sorumluluğunun tam olduğu kaydedildi.

Gelen rapora ilişkin konuşan sanık Can Göktuğ Boz, “Bir özel hastane doktoru benim beyin hücresindeki zararımdan dolayı ölebileceğimi söylemişti. Türkiye’de beyin hücrelerinde en çok zararı olan kişi olabilirim” dedi.

‘ÖRNEK BİR KARAR TALEP EDERİM'

Söz alan Başak Cengiz'in ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Başak Cangiz'in annesi Beyhan Cengiz ise, “Zalimin geçmiş yaşantısında ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Sizin sorduğunuz sorulara anlayarak cevap vermiştir. Bu nasıl bir hastalıktır ki, hiçbir şeyi unutmuyor. Sorduğunuz her şeye cevap verebiliyor. Sanık avukatı tarafından sunulan raporları kabul etmiyorum. Sanık zaten itiraf etmiştir. Ben beklerdim ki bu celse avukatları gerçeği söylesin. Örnek bir karar verilmesini talep ederim” dedi.

Başak Cengiz'in ailesinin avukatları, sanık Can Göktuğ Boz'un en üst sınırdan, takdiri indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi. Söz alan sanık avukatları ise, tasarlamanın yasal unsurlarının oluşmadığını savunarak, lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti.

‘SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK' DEDİ

Son sözü sorulan sanık, “Söyleyecek bir şeyim yoktur” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, verdiği yaklaşık 1 buçuk saatlik aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Can Göktuğ Boz'un “canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasına hükmetti.

Öte yandan sanığın, “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından ise toplamda 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu

https://www.sozcu.com.tr/