İZMİR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devletlerin geleceklerine yönelik yüzyıllık planları olduğunu, Türkiye'nin bunu hayata geçirmesine batılı ülkelerin izin vermediği belirterek, "Bundan sonra Türkiye'nin başı dik, planı da biz yaparız, kararı da biz veririz, millet verir işte bu kadar." dedi.

İzmir'deki temasları kapsamında Kiraz ilçesinde anaokulunu ziyaret eden Eroğlu, minik öğrencilerle fidan dikti, halk oyunları gösterisini izledi.

Eroğlu, daha sonra Kiraz Belediyesi Şehir Salonu'nda Orman Genel Müdürlüğünün orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifika dağıtım programına katıldı.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, bölgedeki devlet ormanı anlayışını, millet ormanı anlayışına çevirdiklerini söyledi.

"Tükiye'nin şanlı tarihine dönmesinden endişelenen batılı "hayır" istiyor"

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının, devletin istikbali ve istikrarı için çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, sandığa gidecek vatandaşlardan "evet" oyu kullanmalarını istedi.

Parlamenter sistemin beraberinde kavga ve ekonomik krizler getirdiğini geçmiş dönemlerden örnekler vererek anlatan Eroğlu, Tükiye'nin şanlı tarihine dönmesinden endişelenen batılı ülkelerin halk oylamasında "hayır" çıkmasını istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı yönetim biçiminin "Erdoğan için değil, her doğan için" olduğuna dikkati çeken Eroğlu,"Devletler büyük düşünür 100 yıllık, 200 yıllık, 500 yıllık planlar yapar ama bize plan yaptırmadılar, batı yaptı planı onlar uygulamaya başladılar. Artık bundan sonra Türkiye'nin başı dik, planı da biz yaparız, kararı da biz veririz, millet verir işte bu kadar. Onun için diyoruz ki lütfen 16 Nisan'da kararınızı devletin ve milletin bekasından yana oyunuzu kullanın. Özellikle Devlet Bahçeli bu oyunu fark etti, biliyorsunuz AK Parti ile birlikte anayasa değişikliği hazırladılar, burada rejimin değiştiği yok. Her şey yerli yerinde, sadece yönetim sistemi değişiyor, Devlet Bahçeli'nin deyişiyle 'Mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır', burada memleket meselesi var, çocuklarımızın istikbali var." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Kaynak: AA