ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit edecek Suriye'de bir PKK devleti kurma politikasında ısrar edilmesi halinde, eninde sonunda Türkiye kendi başına bu meseleye nokta koymak zorunda kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin, 21 Mayıs Pazar günü ilçe kongrelerini tamamladığı 41 ilde aynı saatte il kongrelerini yaparak Türkiye'de bir ilke imza atacağını bildirdi.

MHP'yi geriletmek için her yolu deneyenlerin bozkurtların şahlanışına şahit olacağını vurgulayan Çetin, "MHP, 21 Mayıs Pazar günü sahada hazır edeceği on binlerce yöneticisi ve yüz binlerce ülküdaşıyla hiçbir kirli savaşın kendisini mağlup edemeyeceğini ilan edecektir." ifadesini kullandı.

"662 teşkilatta ilçe kongreleri tamamlandı"

MHP'yi 12. Olağan Büyük Kurultaya götürecek kongre takvimi gereğince bugüne kadar 662 teşkilatta ilçe kongrelerinin tamamlandığını aktaran Çetin, 21 Mayıs Pazar gününe kadar 45 ilçe kongresinin daha tamamlanacağını belirtti.

Bugün itibarıyla 41 ilin, ilçe kongrelerini tamamlayarak il kongrelerini yapmak üzere müracaat ettiklerine dikkati çeken Çetin, Hatay il teşkilatının ise kongresini yaparak yeni yönetimini oluşturduğunu bildirdi.

Çetin, 15 ilde ise kongrelerin yapılabileceği delege sayısının hazır bulunduğuna dikkati çekerek, bu illeri, "Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çorum, Denizli, Giresun, Kastamonu, Manisa, Muş, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Osmaniye ve Düzce" olarak sıraladı.

10 il teşkilatında ise henüz ilçe kongreleri için hazırlıkların devam ettiğini belirten Çetin, bu illerin de Ankara, Diyarbakır, Hakkari, Mersin, Malatya, Mardin, Tunceli, Batman, Şırnak ve Kilis olduğunu kaydetti.

Kongrelerinde büyük ve güçlü Türkiye'nin kadrolarının şekillendiğini aktaran Çetin, milliyetçi ülkücü hareketin "ben yerine biz" diyebilen kadrolarıyla bundan böyle bütün enerjisini, tecrübe ve birikimini kendisinden hizmet bekleyen milletine harcayacağının altını çizdi.

"Yerli ve milli bir hareketiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin feraseti ve liderliği sayesinde Türkiye'nin tarihinin en zorlu dönemecini zarar görmeden atlatmayı başardığına işaret eden Çetin, milliyetçi ülkücü hareketin devletten ve milletten yana aldığı tavır sayesinde, toplumsal parçalanma ve kaos planlarının boşa çıkarıldığını belirtti.

Çetin, şöyle devam etti:

"Milliyetçi ülkücü hareket, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden, milli üniter yapıdan, Misakımilli olarak kabul ettiğimiz milli güvenliğimizden taviz veren hangi yönetim olursa olsun karşısında olacağını ilan etmiştir. Bu ilkelere uygun olan her işi de desteklememiz milliyetçiliğimizin gereğidir. Çünkü biz yerli ve milli bir hareketiz. Türk milliyetçisiyiz. Türk milliyetçilerinin kurduğu son Türk devletini yaşatmak herkesin ama en çok bizim vazifemizdir. Türk milliyetçilerinin vatanlaştırdığı bu toprakları savunmak ecdadımıza olduğu kadar gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuzdur. Vatan toprakları üzerinde yaşayan insanlarımız arasında kardeşlik ruhunu ve hukukunu tesis eden Türk milliyetçilerinin bu birliği hiçbir güce bozdurmamak üzere yemini vardır."

"Müttefikimiz alenen Türkiye'ye düşmanlık yapmaktadır"

Bölücü terör örgütlerinin faaliyetlerini destekleyen ve silahlandıran ülkelere dost ve müttefik gözüyle bakmanın mümkün olmadığının altını çizen Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ana gündeminin, bu ülkenin, Türkiye'nin düşmanı terör örgütüne silah yardımı yapmasının manidar olduğuna işaret etti.

ABD'nin, Türkiye ile müttefiklik hukukuna uygun davranmadığının ortada olduğunu ifade eden Çetin, ABD'nin, NATO üyesi ve müttefiki Türkiye'nin güvenlik endişelerini hiçe sayarak terör örgütü PYD'yi alenen silahlandırdığına dikkati çekti.

Şefkat Çetin, PYD'ye silah verilmesinin terörle iş birliği olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl ki DEAŞ bir terör örgütü ise PYD ve PKK da birer terör örgütüdür. Bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılabileceği ortada olduğuna göre, müttefikimiz alenen Türkiye'ye düşmanlık yapmaktadır.

Sözde müttefikimiz, Suriye'nin kuzeyinde PYD-PKK'nın devletleşmesini sağlayacak ve enerji kaynaklarını Akdeniz'e çıkaracak bir koridor inşa etme projesinden vazgeçmiş gibi gözükmemektedir. Türkiye'nin kaygılarını ortadan kaldıracak adımlar atılmadığı sürece, ilişkilerin müttefiklik seviyesinde sürdürülmesi güçleşecektir. Bu durumdan Türkiye kadar ABD de zarar görecektir.

Trump ile yapılan görüşmede iki ülkenin ilişkileri ve bölgemizdeki politikalar hakkında nokta ya da virgülden ziyade bolca ünlem işareti kullanıldığı ve önümüzdeki günlerin de böyle geçeceği ortadadır. Partimiz Türkiye'nin ABD ile ipleri koparmasını gerçekçi bulmamaktadır. Tıpkı diğer küresel aktörler gibi ABD ile de ilişkilerin sürdürülmesi, Türkiye gibi stratejik bir kavşak noktasındaki ülke için neredeyse zorunluluktur. İlişkiler sürse bile, Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit edecek Suriye'de bir PKK devleti kurma politikasında ısrar edilmesi halinde, eninde sonunda Türkiye kendi başına bu meseleye nokta koymak zorunda kalacaktır."

"Türk Dünyası Bakanlığı kurulmalı"

Türkiye'nin, AB ve ABD odaklı politikalara mahkum olmayacak bir stratejik zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Çetin, Türkiye'nin potansiyel gücünün bilinci içerisinde dış ilişkilerin geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, bu çerçevede Türkiye'nin bugüne kadar ihmal ettiği başta Türk dünyası olmak üzere bütün Asya ve Afrika ile ilişkilerini yönetecek Türk Dünyası Bakanlığı ve Asya ve Afrika’dan sorumlu bakanlıklar kurması, ilişkilerini geliştirmesi gerektiğine işaret etti.

Türkiye'yi hava savunma sistemlerinden dahi mahrum bırakan batılı müttefiklere olan bağımlılığın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizen Çetin,Türkiye'nin milli düşünen, ülkesinin çıkarlarına odaklanmış, sadece bugünlere değil on yıllar sonrasına hazırlık yapacak bir şahlanışa ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Muhabir: Esin Işık

Kaynak: AA