ANKARA

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Kültürel İşbirliği Uygulama Programı'na ilişkin protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Zeyd et-Turayfi, bakanlığın toplantı salonunda, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Kültürel İşbirliği Uygulama Programı'na ilişkin protokolü imzalandı. Protokol, iki ülke arasında kültürel tanıtım ve festivaller, müzik ve sahne sanatları, edebiyat, kütüphaneler, kültürel mirasın korunması ve restorasyonu, çocuk kültürü, plastik sanatlar, kültürel ve sanatsal sergi malzemelerinin değişimi ile birey ve grupların ziyaretlerini içeriyor.

Protokole göre, 2017 ve 2018'de kültürel bağları daha da güçlendirmek için birlikte çalışılacak, katılımcılar iki ülkede organize edilen kültür festivallerine, kitap fuarlarına kültürel ve entellektüel etkinliklere katılacak.

Türkiye, Suudi Arabistan'da kültür günleri düzenleyecek ve Suudi Arabistan da Türkiye'de benzer etkinlikler yapacak. İki ülke karşılıklı olarak müzik, folklor ve tiyatro gruplarını değiştirecek. İki ülkenin Milli Kütüphaneleri aracılığıyla belge, yayın ve kitap paylaşımında bulunulacak.

"Programın yeni ufuklar açacağına inanıyorum"

İmza töreninde konuşan Bakan Avcı, programın, gerçekten yapılacak işleri ihtiva ettiğini ve somut olarak yapılacakları ayrıntılarıyla içerdiğini belirterek "İnşallah önümüzdeki aylarda ve yıllarda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında gerek kültür gerek sanat alanında ortak etkinliklerin nasıl arttığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin hayırlı olmasını dileyen Avcı, "Programın, sanatçılarımıza, kültür adamlarımıza yeni ufuklar açacağına inanıyorum." diye konuştu.

Konuk Bakan Turayfi de Suudi Arabistan Kralı ve halkının Türkiye'yi çok sevdiğini ve takdir ettiğini söyledi.

Protokolü onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve katkı sağlayan Bakan Avcı'ya teşekkür eden Turayfi, protokolün sadece kağıt üzerinde olmadığını kaydetti.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Kaynak: AA