MONTREAL

Türkiye'nin, kurucuları arasında bulunduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) konsey üyeliğine aday olduğu bildirildi.

Türkiye’nin ICAO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıza Çolak, önceki gün başlayan 39. ICAO Genel Kurul çalışmalarını AA’ya değerlendirdi.

ICAO'nun üç yılda bir yapılan genel kurul toplantılarının 39'uncusunun 27 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Montreal’deki merkezinde düzenlendiği belirten Büyükelçi Çolak, "Söz konusu toplantıları Türkiye için özellikle önemli kılan husus, ülkemizin kurucuları arasında bulunduğu 191 üyeli ICAO’nun yönetim organı olan Konsey üyeliğine adaylığını koymuş olmasıdır’’ dedi.

Türkiye’nin, son yıllarda sivil havacılık alanında dünyada önde gelen ülkeler arasına girdiğine dikkati çeken Çolak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"2003’ten bu yana hava trafiğini beş kat artıran, sivil havacılık cirosu 27 milyar dolara yaklaşan, kendi tescilindeki uçaklarla 112 ülkede 261 noktaya sefer düzenleyen, dünyanın en büyük havalimanını inşa etmekte olan ve yolcu/kilometre ölçütünde dünya sivil havacılığında 10. durumda olan ülkemiz için konsey üyeliği girişimi doğal kabul edilmelidir. Ülkemiz, 36 üyesi bulunan ICAO Konseyi’nin yeni dönem üyelerini belirlemek üzere yapılacak seçimlere Avrupa grubu adaylarından biri olarak girmiştir ve seçildiği takdirde Konsey’de 2017, 2018 ve 2019 yıllarında temsil edilecek ve dünya çapında sivil havacılığın geliştirilmesi konusunda önemli görevler üstlenecektir."

Muhabir: Seyit Aydoğan

Kaynak: AA