ERZİNCAN

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Şerefi ile yaşamak isteyen Türkiye elbette güvenliği için, haysiyeti için ne gerekiyorsa bunu her zaman yapmıştır ve yapacaktır." dedi.

Gönül, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dışa bağımlılıktan kurtuluş yolunda savunma sanayisi" konferansında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi Zeytin Dalı Harekatı'nda büyük başarı gösterdiğini, devletin ve milletin menfaati için her türlü fedakarlığın üzerinde her şeyi ile canıyla başıyla milletin ve devletin iradesiyle güvenliği sağlamaya çalıştığını söyledi.

ABD'nin 2003 yılında Türkiye'den de yardım isteyerek Irak'a bir müdahalede bulunduğunu anımsatan Gönül, "Bu müdahale o zaman için Amerikan halkının güvenliğini sağlama gerekçesiyle yapıldı. 11 Eylül'de Amerikan halkı güvenlik bakımından darbe yemişti. 'Onu cezalandırmak üzere harekat ediyoruz' dediler. Ve 'Pre-emptive' diye formüle ettiler. Gerçi sonradan Irak'ta ne kimyasal silah ne de nükleer silah olduğu ortaya çıktı ama bir ülke o müdahale ile büyük zarar gördü. Şimdi Türkiye'nin müdahalesine değişik sesler çıkıyor. Peki kendilerinin kullandığı 'Pre-emptive' teorisi ne oldu?" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin yükseldiği zamanlarda bu sıkıntıların daha arttığını görüyoruz"

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in söylediği bir sözü anımsatan Gönül, şunları kaydetti:

"Hayatın şartları içerisinde, siyasetin şartları içerisinde, diplomasinin şartları içerisinde her zaman sıkıntılar olabilir. Özellikle Türkiye'nin yükseldiği zamanlarda bu sıkıntıların daha arttığını görüyoruz. Rahmetli Süleyman Demirel'in çok lafı vardır ama ben bir lafını çok beğenirim. Derdi ki (Türkiye ne zaman ayağı kalkacak olsa, tarihi onu eteğinden aşağı çeker). Bizimki kadar büyük tarihe sahip ülkelerde bu gibi teyakkuz halinde hep olmak gerekir."

Konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu ile bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Kaynak: AA