(EY) Türkiye Başkanlığı'na getirilen Metin Canoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, dinamik yapısı ve sunduğu fırsatlarla yatırımcıların kolay vazgeçemeyeceği bir ülke haline geldiğini söyledi.

Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin de Türkiye'deki para hareketlerini negatif etkilemeyeceğine işaret eden Canoğulları, "Para nereye gidecek? Bu kadar fırsat sunan kaç ülke var? Türkiye'den ilgi hiçbir zaman çekilmez." dedi.

"Varlık Fonu 200 milyar doları aşar"

Türkiye Varlık Fonu projesini ise doğru zamanda yapılan başarılı bir hamle olarak niteleyen Canoğulları, şöyle konuştu:

"G-20'de Varlık Fonu olmayan tek ülke bizdik. Halbuki, Türkiye'nin çok ciddi varlıkları var. Varlık Fonu'nun içinde çok büyük kuruluşların varlıkları konuluyor. Ben ifade edilen 200 milyar dolarlık hedefin de çok daha fazlasına ulaşılacağını düşünüyorum."

Canoğulları, Türkiye'deki darbe girişiminin detaylarını ve etkilerini anlatmak için EY olarak rol üstlenmek istediklerini dile getirdi. Bu konuda bir seferberlik başlatacaklarını belirten Canoğulları, uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gerçek dinamikleri ve ekonominin normal işlediği konusunda görüşlerini aktaracaklarını anlattı.

Bankacılık sektöründe danışmanlık ve denetimcilik alanında sektör lideri olan EY'nin Haziran 2015-Haziran 2016 döneminde Türkiye'de yüzde 20 düzeyinde büyüdüklerini belirten Canoğulları, bin 300 çalışanları bulunduğunu kaydetti.

"Biz bu ülkeye güvenmesek, bu ülkenin vaat ettiği potansiyeli görmesek bu kadar personel alımı yapar mıyız?" diyen Canoğulları, İstanbul dışında, Bursa, Ankara ve İzmir'de ofislerinin bulunduğunu ve yeni dönemde Kayseri ya da Gaziantep'te de ofis açacaklarını belirtti.

Kaynak: AA