ANKARA

Türkiye’de açılan ilk Rus Büyükelçiliği olan ve şimdilerde Ankara Türk-Rus Dostluk Evi olarak hizmet veren binanın önüne, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un anısına çiçekler bırakıldı.

Altındağ ilçesindeki Hamam Arkası’nda bulunan Türk-Rus Dostluk Evi’nin önüne çiçekler ve hayatını kaybeden Karlov’un fotoğrafı konuldu.

St. Petersburg Meydanı’nda yer alan Kültür Sanat Merkezi’nin yanı başındaki Ankara Türk-Rus Dostluk Evi’nin önünde iki ülkenin bayrakları ve yazıt bulunuyor.

Yazıtta şu ifadeler yer alıyor:

"Ankara’nın bu mahallesinde 1927 yılına kadar Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti sonra da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nin diplomatik temsilciliği faaliyet gösteriyordu.”

Altındağ Belediyesince Hamam Arkası semtindeki meydan restore edilmiş ve St. Petersburg Meydanı adını almıştı.

Büyükelçi Karlov meydanın açılış konuşmasında, "Bundan böyle St. Petersburg’un kalbinden bir parça Ankara’nın kalbi Altındağ da atacak." demişti.

Karlov, "Rusya’nın sanat ve kültürüyle ünlü ikinci büyük kentinin, Ankara’nın sanat ve kültürüyle ünlü ilçesi Altındağ’da ölümsüzleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Ahmet Furkan Mercan

Kaynak: AA