BOGOTA

Kolombiya’daki uluslararası savunma fuarı EXPODEFENSA 2017’ye katılan ve Anadolu Ajansının (AA) başkent Bogota'daki İspanyolca Yayın Merkezini ziyaret eden Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türk savunma sanayisi ve temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Alpay, Türkiye'nin fuara bakan yardımcısı düzeyinde katılarak bu ülkeye verdiği önemi göstermesinin Kolombiyalı yetkililerce takdirle karşılandığını söyledi.

Türkiye'nin ilişki geliştirmek istediği bölgelerde Batı ülkelerinden farklı bir yaklaşım sergilediğine dikkati çeken Alpay, Türkiye’nin sahip olduğu imparatorluk bakiyesinin ve bir medeniyeti temsil eden bir ülke olmasının bu konuda büyük rol oynadığını belirtti.

Alpay, şöyle devam etti:

"Biz bir yere, oradaki kaynakları tüketmeye, köreltmeye gitmiyoruz. Türkiye, gittiği yere paylaşmak için gidiyor. Biz ortaklıklar kurmaya ve ‘kazan-kazan’ anlayışıyla çalışmaya gidiyoruz. Türkiye ilişkilerinde kardeşliği takip ediyor. Bu sahici ve samimi yaklaşımını da herkes görüyor. Kolombiya’nın da bunu gördüğünü fark ediyorum. Türkiye’nin Kolombiya, Brezilya, Venezuela ve diğer Latin Amerika ülkeleriyle başlattığı ilişkiler var. Bir kısmında henüz başlangıç safhasındayız ama bir kısmıyla daha yoğun gidiyoruz."

Alpay, Türkiye'nin dış ilişkilerinde tek bir eksen üzerinde gitmediğini ve Latin Amerika'yı da son dönemde büyük açılımlar yaptığı Afrika kadar önemsediğini vurguladı.

Türkiye'nin Latin Amerika'ya ilgisinin başka güçlerin yaptığı gibi bölgeyi sömürmek amacı taşımadığına dikkati çeken Alpay, "Türkiye burada var olmaya devam edecektir." dedi.

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin yüz akı"

Alpay, AA'nın 13. yayın dili olarak İspanyolcayı seçmesine ilişkin, "Bu, dünyanın her tarafında söyleyecek sözü olan bir AA’ya işaret ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Kolombiya’da AA’yı görmek bizi inanılmaz mutlu etti." diyen Alpay, AA'nın bölge insanının doğru haber alması açısından büyük bir eksiği kapatacağını belirtti.

Alpay, şöyle devam etti:

"AA, doğru haber vererek, doğru gazetecilik yaparak, bilginin doğru kanallardan iletilmesinde çok önemli işler görüyor. AA Türkiye’nin yüz akı. AA'nın bu bölgedeki ezberleri, kaynağından doğru haberler getirerek bozacağını umuyorum. İyi bir kadronuz var, yeriniz çok güzel, doğru ve iyi bir iş yapıyorsunuz tebrik ediyorum, Allah yardımcınız olsun diyorum."

Kaynak: AA