Adliyedeyiz meslektaslarimiz serbest birakilana kadar ayrilmayacagiz...

Bugün Çağlayan adliyesinde Meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırıları protesto ediyoruz.
Bu akşam saat 21.00'da Bey Camii önünde cübbelerimizle hazır bulunacağız.

Yiğit Acar 
sabah 7'de geziye müdahale etmeyecegiz diyerek taksime girdiler. bilen bilir meydanla gezi parki arasinda 100 metre bile yok. tomalariyla akrepleriyla gazlariyla coplariyla geldiler, saldirdilar. herkes ama herkes etkilendi. öglen çaglayanda yarginin kurucu unsuru avukatlari döverek, darp ederek sustur
maya calistilar. bunun adi gozalti degildir cunku hicbir hukuki karar ya da gerekce yoktur. siz hala bu ülkede hosgoru demokrasi ya da iyiniyet ariyorsaniz, kolay gelsin hepinize


TC Çapulcusu Ömer Yasa
ÇAĞLAYAN AVM'de ALIŞ-VERİŞTE ÜZERİNDE CÜBBE OLAN AVUKATLARIN HAKLARI "ALINIYOR" GÖZALTIYLA GÖZ DAĞI "VERİLİYOR"

AKP HÜKÜMETİNİN BASKICI UYGULAMALARI VE BİZZAT İKTİDARIN BAŞININ VERDİĞİ MOTİVASYONLA İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE YAŞANAN AVUKATLARIN YERLERDE SÜRÜKLENEREK TUTUKLANMASINI KINIYORUM. İYİ BİLİNMELİDİR Kİ YERLERDE SÜRÜKLENEN SAVUNMANIN SİMGESİ AVUKATLAR DEĞİL, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ADALET DUYGUSUDUR...

Arkadaşlar, bir önerim olacak sizlere ve tabii ki sitemizin yönetimine ;
Cuma günü duruşması olan tüm meslektaşlarımız cüppelerini duruşma salonuna mazeret dilekçesi ile bırakıp duruşmalara gözaltıları protesto için katılmasa nasıl olur?Mazeret dilekçesinin metnini de tek ve ortak kaleme alarak tepkimizi ortaya koysak nasıl olur?

AVUKAT, HUKUK VE DEMOKRASİ EKMEK, SU VE HAVA GİBİDİR; YOKLUĞUNDA DEĞERİ ANLAŞILIR...MESLEĞİMİZİ, SAVUNMAYI, HUKUKU, DEMOKRATİK HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ SAVUNMAYA GİDİYORUZ..

Bu yaşadığımız süreç,son dönemdeki toplumsal hareketlenme sürecinden ayrı düşünülmemelidir.Aslında temel amaç onurlu meslektaşlarımızın toplumsal direnişin yanında yer almamasını sağlamaktır...Ancak şunu iyi bilmelidirler ki;bunu asla başaramayacaklardır....Geçmişte yapılan mücadeleler bunu açıkça göstermiş olup yolumuzu aydınlatmaktadır. ....!!!

KAMUOYUNA
Siyasi iktidar tarafından ülkemiz her yerinde uygulanmaya çalışılan baskı ve şiddetten, bugün maalesef meslektaşlarımız da nasibini almıştır.
Bu sabah Taksim Gezi Parkında demokratik haklarını kullanmak isteyen yurttaşlarımıza karşı, emniyet güçleri tarafından yapılan müdahaleyi protesto etmek amacıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde toplanan avukat arkadaşlarımız, cüppeleriyle yaka paça gözaltına alınmıştır. Siyasi iktidar yasaları hiçe saymaya tüm toplum bireylerine yaptığı gibi maalesef kendi meslektaşlarımıza da baskı ve şiddet uygulama devam etmektedir.
Toplumsal muhalefetin hukuksal boyutunu oluşturan ve savunma görevini yapan avukatlara karşı yapılan bu muameleler darbeler ve sıkıyönetim dönemini aratmayacak bir boyutta gelmiştir.
Anayasadan kaynaklanan haklarını kullanmak isteyen yurttaşları desteklemek isteyen meslektaşlarımızın, hasmane tutum ile yaka paça gözaltına hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır.
Siyasi iktidar tarafından yapılmak istenenler, evrensel hukuk ve demokrasi açısından kaygı vericidir. “Meslektaşlarımıza karşı yapılan ve yürütülen bu nitelikteki karar ve işlemler, “savunma hakkı ve mesleğine” olduğu kadar “insan hakları savunucularına” karşı da sürdürülen sistematik bir saldırı görünümü kazanmıştır.

Her ne sebeple olursa olsun “adli işlem” görünümü altında sürdürülen bu operasyonların Avukatların İşlevlerine İlişkin Temel İlkeler/Havana Kuralları’nın 16/a-c ve 22. maddeleri hükümlerine aykırı olmaması ve “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirisi”, “Avrupa Konseyi Avukatlık Mesleğinin İcrasındaki Özgürlükler Hakkında 9 Numaralı Tavsiye Kararı”, “Birleşmiş Milletler Yargı Bağımsızlığı Temel Prensipleri”, “Uluslararası Avukatlar Birliği Morelia Şartı”, “21. Yüzyılda Avukatlık Meslek Kurallarına Dair Turin İlkeleri” gibi diğer başka uluslararası belge ve sözleşmelerle güvence atına alınan “güvenlik ve özgürlük hakkı”, “adil yargılanma hakkı”, “savunma hakkı”, “düşünce ve ifade özgürlüğü”, “örgütlenme özgürlüğü” gibi temel hak ve özgürlüklere uygun olması zorunludur.
Anayasamızın 90/son maddesi ile iç hukukun bir parçası haline gelen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 19. maddesi, Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’nin 19. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9 ve 10. maddeleri ile uluslar arası , Anayasamızın 24, 25 ve 26. maddeleri ile de ulusal düzeyde koruma altında olan düşünce ve düşündüklerini ifade etme ve yayma hakkı; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Handyside kararında işaret ettiği gibi, sadece ‘hoşa giden’ düşünceler için değil ‘Devleti veya toplumun herhangi bir kesimini inciten, şoke eden ya da rahatsız eden’ görüşler için de geçerlidir.

Avukatlara yapılan her türlü saldırıya, haksızlığa ve mesleği itibarsızlaştırma hareketleri ile kanunsuzluklara, hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. 11 HAZİRAN 2013
Kamuoyuna saygı ile bildiririz.

İŞTE GELİNEN SON NOKTA KANUN MADDESİ YETERİ KADAR AÇIK DEĞİL Mİ YOKSA BU FOTOĞRAFI BEN Mİ YALNIŞ GÖRÜYORUM !!!
AVUKATLIK KANUNU - Md. 58:
(...) Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz. (...) Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi, haklarında disiplin hapsi veya para cezası da verilemez.

Çağlayan Adliyesi’nde meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen fiili saldırıları ve hukuka aykırı gözaltıları esefle kınıyoruz. Bu saldırılar Halkımıza karşı yapılmıştır.
Çünkü avukatlar, ‘halkın hak arama özgürlüğünün temsilcileridir’!
Halkın hak arama özgürlüğüne, bağımsız savunmaya ve meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıların içinde doğrudan veya dolaylı olarak bulunan her şahıs hukuk ve adalet önünde bunun hesabını er ya da geç çok ağır bir şekilde ödeyecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
EDİRNE BAROSU

ADANA BAROSU

MESLEKTAŞLARIMIZA UYGULANAN ŞİDDET VE GÖZALTILARA DAİR 12.06.2013 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 11.30'DA ESKİ ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE CÜBBELİ OLARAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR.

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN KATILIMINIZI BEKLER