ANKARA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile telefonda görüştü.

AB Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çelik, karşı tarafın talebi üzerine yaptığı görüşmede, AB’nin yaptığı son açıklamaların ardından Türkiye'nin hassasiyetlerini Hahn ile paylaştı.

Türkiye'nin başta PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlı mücadelesinin süreceğini aktaran Çelik, terör örgütlerine destek olan çevrelerle de mücadele edeceklerini, terör örgütlerinin sivil, siyasi ve yargıdaki destekçilerine de müsamaha göstermelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Çelik, AB’nin açıklamalarında Türkiye’nin terörle mücadelesine tek cümleyle destek beyan etmesinin yeterli olmadığını, AB’den terörle mücadele konusunda somut işbirliği beklediklerini vurguladı.

Türkiye-AB ilişkilerinin eleştirel açıklamalar yerine ilişkileri ileriye taşıyacak işbirliği imkanlarıyla yürütülmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik , bu hususta AB Komisyonu’na önemli görev düştüğünün altını çizdi.

Bakan Çelik, savundukları ortak değerler olan hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları alanlarında da Türkiye ve AB’nin daha güçlü dayanışma ve işbirliği içinde olması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Fatih Hafız Mehmet

Kaynak: AA